2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Pancar alımı 3 Ekim'de başlıyor

Kırşehir Şeker Fabrikası’nda pancar alımının 3 Ekim 2008 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Şeker pancarı alımları öncesinde fabrikada işçi sayısı artırılırken, ardı ardına ihaleler de yapılmaya başlandı. Fabrikada pancar alımları öncesinde analiz, kristal şeker ambalajlama, fabrika iç temizliği, ziraat iş gücü tamir ve tahliye işlemleri ile ilgili eleman temini için ihaleler açıldı.

Kırşehir Şeker Fabrikası’nın bu yıl 290 bin ton şeker pancarı alımı gerçekleştireceği bildirilirken, bu rakamın geçen yıllara oranla yüksek olduğu ileri sürüldü. Fabrikanın pancar alımı yapılacak bölgede çevre düzenleme çalışmaları başlarken, Fabrika Müdürü İlyas Sekizelma, pancar alımı döneminde üreticilerin sıkıntı çekmemesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sekizelma, "Pancar alım dönemlerinde üreticilerimizin sıkıntı çekmemesi için gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz. Pancar alım işlemlerinin yapılacağı tüm birimlerde aktif bir çalışma var. Yine pancar alımı yapılacak bölgelerde çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarına da başladık" dedi.

Pancar alımlarının başladığı dönemde trafik yoğunluğunun hat safhaya ulaştığı Kırşehir-Ortaköy yolunda da duble yol ve köprü çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Özel İdaresi tarafından ayrılan ödenekle fabrika önünde bulunan köprü inşaatı bitme aşamasına geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?