7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

PMYO ilk mezunlarını verdi

3 yıl önce kurulan Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını törenle verirken, yeni polisler gözleri bağlı şekilde silah söküp takma gösterisi ile ayakta alkışlandı.

Kırşehir PMYO bahçesinde gerçekleşen törene Vali Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere Kırşehir PMYO Müdürü Müslim Kılıçaslan ve çok sayıda davetli ile yeni mezun polislerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Kırşehir PMYO Müdürü Müslim Kılıçaslan, ilk mezuniyet töreni için bir araya gelindiğini söyleyerek, temel hedeflerinin insan hakları ve hukukun üstünlüğüne bağlı, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeyen polisler yetiştirmek olduğu söyledi.

241 öğrencinin mezun olup teşkilata katılacağını belirten Kılıçaslan, “Öğrencilere verilen derslerde hukuk ve mevzuat işlendi fakat, daha çok kişilik kazandırmaya çalıştık. İyi bir kişiliğin ardından iyi polisin geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Polis adaylarının geldikleri halleriyle şimdiki halleri arasında büyük fark olduğunun altını çizen Kılıçaslan, “Ben onarı bu deni cesur yetiştiren ailelerine, burada eğitim verilirken, desteklerini esirgemeyen Ahi Evran Üniversitesi Rektörüne, Kırşehir Emniyetine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilere son mesajını veren Okul Müdürü Müslim Kılıçaslan, “Şerefli bir mesleğe adım atıyorsunuz. Sizden isteğim, devleti en güzel şekilde temsil ederken, halka hizmet etme dengesini iyi kurmanızdır. Bu dengeyi kurarsanız, size verilen emekler boşa gitmemiş olur” ifadelerini kullandı.

Vali Mehmet Ufuk Erden’de mezun polis adaylarına, “İçinizdeki sevgiyi geliştiriniz. İnsanı, devleti ve işinizi seviniz. Tek tavsiyem budur” dedi.

Konuşmaların ardından Kırşehir PMYO ilk mezunlarından oluşan 241 polis, gözleri bağlı silah söküp, takma gösteri gerçekleştirirken, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Ardından polis okulu öğrencinin bir günü adlı tiyatro gösteri sunulurken, yemin töreni yapıldı. Tören geçidi düzenleyen polisler, daha sonra keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini aileleri ve arkadaşları ile birlikte yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 18:25:10
Güncelleme :14 Haziran 2012 Perşembe 14:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?