6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Polisten okullara sıkı denetim

Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde polisin başlattığı uygulama ile tüm okulların giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. 

Kaman polisi tarafından öğrencilere yönelik sarkıntılık ve tehditlere karşı güvenlik tedbirlerin artırıldığı bildirilirken, 'Alo Okul Polis Hattı' ile Kaman Polisinin, başta Kaman Meslek Yüksekokulu ve liseler olmak üzere tüm okullarda idarecilerle birlikte ortak çalışma başlattığı öğrenildi.
 
Uygulama ile ilgili bilgiler veren Kaman Emniyet Müdürü Yılmaz Arslan, "Uygulama çerçevesinde polis merkezi amirlerince, sorumluluk bölgelerinde bulunan öğrenciler, öğretmenler, okul idarecileri ve okul aile birliği üyeleri ile görüşülecek. Öğrencilerin ve okulun sorunları ile çözüm önerilerinin tespiti, öğrencilere art niyetli kişilere karşı kendisini daima koruyacak bir polisin varlığı hissettirilecek. Uygulamada polis-halk ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Okul polisleri; okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle yakın diyalog ortamı kurarak her türlü sorunu tespit edip, çözümü için ilgili birime iletecekler. Sorunun çözümü konusunda gelişmeleri takip edecekler ve muhatabını da sonuçtan bilgilendirecekler. Yine okul idaresinin kendilerinden görevle ilgili konularda talepleri halinde de yardımcı olacaklar. Okullardaki olası uyuşturucu, şiddet ve terör olaylarının tespit ve engellenmesi için çalışma aralıksız devam edecek. 
Çocuklarımızın güvenliği bizim için son derece önemli ve bu nokta da biz zaten üzerimize düşeni yapıyorduk. Bundan sonrada ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 17:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nergül salman IP: 88.232.144.xxx Tarih : 17.02.2007 13:42:07
slm öncelikle böyle bir şey başlattıgınız için teşekkür ederim. Bende kamanlıyım 2001 yıllın da mezun oldum. benim zamanım da akşam okuldan çıkardık okul kenarlarında rahatsız eden kişiler vardı ve eve korkarak hep arkamısa bakarak giderdik. bide okul kenarların da deli vardı hata okulun bahçesine bile rahat bi şekilde gelir kızlara laf atardı.elinde de bıçagı vardı ögretmenler bile bişey yapamazdı.sizlerden destek bekliyoruz bu konuda çoçuklarımızın güvenligi açısından.teşekklür ederim ve saygılarımla