4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Polonyalı müsteşar yatırım için geldi

Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Michal Mierzwa Kırşehir'e geldi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Michal Mierzwa, iki ülke arasında tarihten bugüne kadar gelen dostluk ilişkilerinin, ticari ilişkilerde tam manasıyla yaşanmadığını söyledi.

Müsteşar Mierzwa, "Burada olma sebebim, ülkelerimiz arasındaki yatırım rakamlarının çok komik olmasıdır. Polonya olarak bizim Türkiye'ye yapmış olduğumuz ihracat 1,8 milyar dolar. Bu rakam bizim ihracatımızın yüzde 1,1'ini kapsıyor" dedi.

Türk firmalarının Avrupa'da çok daha prestijli olduğunu söyleyen Mierzwa, "Bundan sonra ticareti geliştirmek ve iyileştirmek için çalışacağız. Sizin gibi Türkiye'de bulunan sivil toplum örgütleri ile iletişime geçersek bu yönde olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz. Kimsenin ticaret dersi almaya ihtiyacı yok, sadece elimizdekileri paylaşmayı ve bilgilendirmeyi öğrenmemiz lazım. Bu miktar AB için herkese verilen miktardır. İnanıyorum ki, siz de üye olduğunuzda bu parayı alacaksınız. Bilinen birçok ülke bu yardımlarla kurulmuş ve sağlamlaştırılmıştır. Sizde faaliyet gösteren inşaat ve tekstil firmaları çok güçlü. Fakat çeşitli sektörlerde firma maalesef yok" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ise Kırşehir'de imalatı ihracata dönüştüren iyi firmaların olduğunu belirterek, "Bunlardan örnek alarak her zaman yanınızdayız. Biz Kırşehirliler olarak değişik yatırımlar yapmak zorundayız" dedi.
TSO Başkanı Göçen, Müsteşar Michal Mierzwa'ya onix taşından yapılmış vazo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?