2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Prof.Dr. Dökmen'den seminer

Kırşehir Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu tarafından hazırlanan 'Suçlu da olsa o bir çocuk' projesi kapsamında, Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından hakim ve savcılara seminer verildi.

Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projesi kapsamında hazırlanan 'Suçlu da olsa o bir çocuk' adlı projesi kapsamında, Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından hakim ve savcılara seminer verildi.

Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf Odaları Başkanı Bahamettin Öztürk ile hakimler, savcılar, avukatlar, daire müdürleri, askerler ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu, çocuk suçluları yargılamalar sırasında vicdani sorumluluk hissettiklerini belirterek, "Ben bir hakimim. Yargılamalar sırasında çocuklarımızın halini gördüm ve bu çocuklarımızın suça bulaşmaması için proje hazırlamak istedim. Değerli meslektaşım Ali Oğuz Şahin ile birlikte projemizi hazırladık ve proje kapsamında mahkeme kayıtlarını çıkararak 20 çocuğumuzu tespit ettik. Bu çocuklarımızı yaşlarına ve işledikleri suçlara göre analiz ettik. Bu çocuklarımızın aileleri ile 6'şar kişilik guruplarla görüştük ve onların sosyal yapılarını inceledik. Raporlar doğrultusunda çocuklarımızı hayata kazandıracak ve suçtan uzaklaştıracağız" dedi.

Seminerde konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır ise, belediye olarak çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalıştıklarını kaydederek, "Belediye olarak üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Temel amacımız çocuklarımızın huzuru, mutluluğu ve sağlığıdır. Projeler hazırlıyor ve hazırlanan projelere destek veriyoruz" dedi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan da, geleceğin Türkiye'sinde ülkemize ve milletimize sahip çıkacak nesiller yetiştirmeye gayret ettiklerini vurgulayarak, "Çocuklarımızın eğitimi doğrultusunda hazırlanan tüm projelere destek vermeye hazırız. Görüyoruz ki ülkemizde çocuklarımız suça ve teröre itiliyor. Bunun önüne geçmemizin tek yolu, onlarla ilgilenmek ve eğitmektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ütün Dökmen tarafından çocuk eğitimi ve aile içi diyaloglarla ilgili bilgeler verildi. Dökmen, aile içinde özellikle eşlerin birbirlerini topyekün eleştirmemeleri gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızı ve eşimizi asla topyekün eleştirmeyelim. Hatası ne ise onu bulup o hataya göre eleştiri yapalım. Aksi taktirde iletişim ve diyalog kopar" dedi.

Dökmen'in semineri basına kapalı olarak devam ederken, yaklaşık 2 saat süren seminer hakim ve savcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?