7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Proje ekibi kurulacak

KIRŞEHİR'DE PROJE EKİBİ KURULACAK

Ahiler Kalkınma Ajansı ve Ahi Evran Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, Kırşehir'e proje desteği sağlayan ulusal ve uluslar arası kuruluşlardan daha fazla yararlanması amacıyla proje ekibi kurulması karalaştırıldı..

Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan toplantıya; akademisyenler ve işadamları katıldı. Toplantıda, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın bölge kalkınması hedefindeki en önemli görevi olan bölge içi işbirliği ve kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi çerçevesinde Kırşehir'in ulusal ve uluslar arası proje kuruluşlarında en fazla payı alabilmesi amacıyla işbirliği içinde hareket edilmesi öngörüldü. Bu amaçla Kırşehir'deki KOBİ'lerin, TÜBİTAK Sanayi ve Arge hibe desteklerinden azami oranda yararlanması amacıyla Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Odası'nın işbirliği içinde proje yürütme çalışmaları içerisinde yer alması gerektiği bildirildi.

Toplantıda konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, başta TÜBİTAK ve AB Projelerinin hazırlanması konusunda Ahiler kalkınma Ajansının desteklerinin yanında TÜBİTAK, Avrupa Birliği, KOSGEB, Japon JİCA gibi diğer ulusal ve uluslar arası kaynaklara ulaşılabilmesi için üniversite öğretim görevlileri ile beraber bir proje ekibi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Dr Selim Biçen, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 17 Milyon TL'lik bir bütçeye sahip olduğu belirterek, "Bu bütçe zaten bu bölge için kullanılacak, buradaki asıl hedefimiz bu bütçe dışında başka hangi uluslar arası projelerden bölgeye kaynak aktarımının yapılabileceğini bulmak ve bu yönde ortak çalışmalar yürütmek. Bu çalışmaları sürdürürken, üniversitelerin kapasitelerinden de faydalanmak istiyoruz. Bizim temel amacımız bölgede bir proje ekibi kurarak, Kırşehir'e daha fazla kaynak aktarımın sağlanmasıdır" dedi.

KIRŞEHİR'DE PROJE EKİBİ KURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:44:02
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 17:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?