2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Protokol iftar çadırında buluştu

Kırşehir Belediyesi Ahi Evran İftar Çadırı’nda 10 gün içerisinde yaklaşık 15 bin kişinin sıcak yemek yiyerek orucunu açtığı bildirildi.

Belediyenin kurduğu iftar çadırına Vali M. Lütfullah Bilgin ve il protokol üyelerinden Belediye Başkanı Halim Çakır, Vali Yardımcıları Ayhan Özkan ve Mustafa Özsoy, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, İl Defterdarı Mehmet Emin Narta, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü ve sivil toplum örgütü temsilcileri konuk oldu.

Belediye Başkanı Halim Çakır'ın daveti üzerine iftar çadırına gelerek vatandaşlarla birlikte orucunu açan protokol üyeleri, halktan da büyük ilgi gördü. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından yapılan yemek duasının ardından Ramazan ayı ile ilgili görüşlerini belirten Vali M. Lütfullah Bilgin, Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu kaydederek, "Ramazan ayının İslam alemi ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazan ayında yardımlaşma duyguları en üst seviyede yaşanmaktadır. Hemşerilerimiz de bu konuda hassasiyetlerini göstermektedirler. Ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanımız Halim Çakır'a ve Kırşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır da, Kırşehir halkı ile huzurlu bir Ramazan ayı geçirmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Kırşehir, Türk İslam coğrafyası ile beraber hareket eden önemli bir şehirdir. Kırşehir'de her zaman olduğu gibi bu Ramazanda da huzur içindeyiz. Daha mutlu, daha huzurlu Ramazanlarda buluşmak, dünyanın her yerinde insanların mutluluk içinde Ramazan ayını geçirmeleri en büyük dileğimdir" dedi.

Kırşehir'de Ramazan ayının dolu dolu yaşandığını ifade eden Başkan Çakır, "Ramazan boyunca yapılacak etkinliklerde ve iftar sofralarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından yemekler yendi ve belediyenin hazırladığı Ramazan eğlencelerine geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yılmaz IP: 78.168.95.xxx Tarih : 21.09.2008 17:43:26

Ramazan'ın bereketi bu olsa gerek, Halk ile yöneticileri, Hak huzurunda eşit olduğu bilinciyle yaşanacak nice Ramazan'lar dilerim