2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ramazan geceleri renkli geçiyor

Kırşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk defa düzenlediği Ramazan etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.

Ahi Meydanı'na kurulan sahnede, Ramazan boyunca iftardan hemen sonra palyaço gösterileri, yerel müzik dinletileri, Kırşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi gibi oyunların sergileneceği bildirildi.

Ramazan eğlencelerinin ay sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Halim Çakır, "Ramazan ayı için özel olarak hazırlanmış etkinlikler, ay boyunca icra edilecek. Çalışmalarımızda halkımızın arzu ve isteklerini değerlendiriyoruz ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan program yaparken diğer taraftan da geleneksel değerlerimizi korumaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz profesyonelce programlar gerçekleştirmekte. Vatandaşlarımızın huzurlu bir Ramazan geçirmelerini diliyoruz" dedi.

Ramazan ayının geleneksel oyunlarını ve eğlencelerinin yaşatmak için gayret sarf ettiklerinin belirten Başkan Çakır, "Belediye olarak insanlarımızın hayatında önemli bir yere sahip olan mübarek Ramazan ayını gelenek ve göreneklerimizin referansında yaşatacak programlar planladık. Eski Ramazanların vazgeçilmezlerinden olan Hacivat-Karagöz, Meddah, Orta Oyunu vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz'' dedi.

Ahi Meydanı’nda düzenlenen eğlence ve gösterilere vatandaşların ilgisi yüksek olurken, eğlenceler gece geç saatlere kadar devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:25:30
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 17:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?