2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Kırşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlarken, kent merkezine kurulacak fuar alanında da esnaf ürünlerini sergileyebilecek.

Ramazan ayı öncesinde hummalı bir çalışma içerisine giren Kırşehir Belediyesi, Ahi Meydanı'na iftar çadırı açma kararı aldı. Belediye Başkanı Halim Çakır, her yıl yapılan iftar çadırı uygulamasının bu yıl da gerçekleşeceğini belirterek, "Belediyemiz, bu sene vatandaşlarımıza daha farklı bir Ramazan yaşatabilme adına her akşam çeşitli organizasyonlar yapacak. Bununla beraber 2004 yılından itibaren geleneksel bir hale soktuğumuz iftar çadırlarımız ile her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği sunacağız. İftar çadırlarımızda orta oyunu gibi etkinliklerimiz olacak'' dedi.

30 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan Kırşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde Ahi Meydanı'na ilk defa panayır kurulacağını kaydeden Başkan Çakır, "Bu panayırın içerisinde, oruçlarını açan vatandaşlar, Kırşehir esnaflarının açmış olduğu stantları gezerek çeşitli ihtiyaçlarına cevap bulabilecekler. İftar sonrasında ise orta oyunu, Meddah, Hacivat-Karagöz gibi geleneksel Ramazan eğlencelerini izleyebilecekler. Panayır içerisinde açılacak olan lunapark ise çocukların Ramazan coşkusunu aileleriyle yaşamalarını sağlayacak. Ayrıca, iftar saatine 45 dakika kala başlayıp iftar saatinden 45 dakika sonraya kadar canlı olarak Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunulacak" dedi.

Ahi Meydanı'na kurulacak iftar çadırlarında sıcak yemek ikramında bulunacaklarını kaydeden Başkan Çakır, "Milletimizin, tarihinden gelen cömertliğini ve paylaşımcılığını sürdürmek istiyoruz. Bu iftar çadırlarımızla, günlük ücretsiz olarak düşkün ve mağdurlarımıza yapacağımız kuru gıda yardımlarının yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği vermeyi amaçlıyoruz. Belediye Başkanı olarak Kırşehirli hali vakti yerinde tüm hemşerilerimizi Kırşehir Belediyesi'nin şahsında Kırşehirlimizin cömertliğini ve yardımseverliğini göstermelerini istiyorum. Sevgiler paylaştıkça güzelleşir. Ben şimdiden tüm Kırşehirli hemşerilerimin mübarek Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURİ DEVRİM DOĞAN IP: 78.166.161.xxx Tarih : 8.09.2008 18:34:55

uzun yıllar hayatını kırşehirde geçiren bir insan olarak bakıyorumda şöyle bir medyaya akp ve akp nin belediye başkanını bayagı bir de övüyorlar.tabiki belediyenin başlıca görevi hizmet hizmet ama sayın çakır neler yaptıgı da tartışılır.benim nacizane bir tavsiyem olacak herşeyden önce başkanımızın dürüstlügü konusunda endişelerim var Bu nedenden dolayı derimkiş bir mal beyanında bulunması başkanlığı süresi içerisinde gayrimenkul olarak nelere sahip oldugu.Eger kırşehirde adından bahsedilmesini istiyorsa servetini açıklaması gerekiyor diye düşünüyorum.Gerçi her ne olursa olsun secimle getirilen sag belediyeler kırşehire hizmet etmekten çok kendi çıkarlarını düşünmüşlerdir. çok yazık ama gercekte bu