7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Sabahın ilk ışıklarında şenlik

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK

Bozkır Çevre Derneği tarafından Seyfe Gölünde düzenlenen "Su Şenliği" sabahın erken saatlerinde başlayarak birbirinden güzel etkinliklere devam etti.

Mucur İlçesi sınırlarında bulunan Seyfe Gölünde yapılan Su Şenliğine katılım yoğun olurken, etkinlik sabah saat:06.00'da başladı. Gündoğumunun izlenmesi ile birlikte Kale Höyük'te kuş gözlemi yapan Bozkır Çevre Derneği üyeleri ve katılımcılar foto safaride elde ettikleri fotoğrafları bir yerde toplayarak paylaştılar. Bisiklet turu yapan üyeler ve katılımcılar yapılan faaliyetleri köy köy gezerek anlattı.

Şenliğe, Vali Yardımcıları Mehmet Alabacak ve Mehmet Fikret Çavuş, İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, Coca Cola Hayata Artı Vakfı yetkilisi Gülten Köker, Bozkır Çevre Derneği Başkanı Okan Ürker, Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner ile çok sayıda Seyfe Gölü çevresinde yaşayan köylüler ve değişik illerden gelen doğa severler katıldı.

Şenlik hakkında bilgiler veren SEYGED Başkanı Ömer Çetiner ve diğer katılımcı kuruluş başkanları yapılan etkinliğin, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Hayata Artı" Gençlik Programı'nın desteklediğini söyledi.

Dernek Başkanı Okan Ürker'de, Bozkır Çevre Derneği'nin yürüttüğü "Bozkırda Bir Vaha Seyfe Gölü" Projesi ile Seyfe Gölü'nün doğal zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtarak sürdürülebilir ekoturizm faaliyetlerini yaygınlaştırmayı planladıkları belirtti. Bu faaliyetlerden gelen gelir ve tanıtımla yerel sahiplenmeyi oluşturmak istediklerinden bahseden Ürker, "Göl ekosisteminin yerel halk, idari birimler ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde etkili bir şekilde korunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kırşehir İl Kültür Müdürlüğüne bağlı "Abdallar Korosu" bir konser verdi. Etkinlikte daha sonra Küçük Kerkenez: Sürdürülebilirliğin Kanatlı Fenomeni adlı 13 dakikalık kısa film izletildi. SEYGED Başkanı Ömer Çetiner tarafından hazırlanan "Seyfe'de bir gün" adlı bir film izletilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA ŞENLİK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:36:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 19:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?