2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şaban Çelik güven tazeledi

AK Parti Kırşehir Merkez İlçe Kongresi, 432 delegenin katılımı ile yapıldı. Kongrede Şaban Çelik yeniden başkan seçildi.

Kültür Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen kongreye AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şaban Çelik, 400 olan üye sayısını 6 binlere yükselttiklerini söyledi.

Çelik, "Ülkemizin güçlenen iradesinin hiç kimse tarafından engellenemeyeceği dün olduğu gibi bugün de bir daha görülecektir. Biz, bu halkın ve bu şehrin sorunlarını biliyor, kapalı kapılar ardında siyaset değil, halkın içindeki siyaseti halk için yaptığımızın bilinmesini haykırıyoruz. Türkiye'nin 2002 yılını göz önünde bulunduracak olursak, nereden nereye geldiğimizi görmek mümkündür. İlimizde, AK Parti hükümeti ile birlikte gözle görülür hizmetler yapılmaya başlanmıştır. İlimiz adeta şantiye görünümüne kavuşmuştur. Hükümetimizin yatırım programları milletvekillerimizin yoğun gayretleri sayesinde Kırşehir'e getirilmiştir. Milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ülkenin zor bir sürece girdiğini ve AK Parti iktidarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Çelik, "Kongremizin ardından yeni yönetimimizle birlikte partimizi önümüzdeki aylarda yapılacak olan mahalli idareler seçiminde galip gelmesi için çalışmalarımızı hemen başlatacağız. Yeni yönetimimizin, seçimimizin partimize ve halkımıza hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Kongrede konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, göreve geldiklerinde atıl bir belediye ile karşılaştıklarını ve 5 yılda inanılması zor hizmetleri yerine getirdiklerini belirterek, "Kırşehir'de su problemini çözdük ve vatandaşlarımıza hem ucuz hem de kaliteli su hizmeti sunuyoruz. Kırşehirspor'a destek adı altında ekmek çetesi kurulmuştu. Bu tekeli kırdık ve Kırşehir'imize kaliteli ve ucuz ekmeği sunduk. Vatandaşlarımızın ekmeği ile oynatmadık, oynatmayacağız. Kırşehir'in yüzde 40'lık ekmek ihtiyacını karşılıyor ve 2 bin 100 aileye 6 binin üzerinde karşılıksız ekmek dağıtıyoruz" dedi.

Kongrede konuşan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Yaşar Bahçeci de, Ahi Evran'ın torunları olarak birlik ve beraberliklerini bozmayacaklarını belirterek, "Yaklaşan seçimlerde il, ilçe ve beldelerde güçlü çıkacak ve kazanacağız. Bu konuda iddialıyız" dedi.

Milletvekili Mikail Arslan ise, AK Parti'nin bir siyasi parti olma hüviyetinin dışında milletin ta kendisi olarak iktidara geldiğini söyleyerek, "2002'den bugüne çok büyük işler başarıldı. Hiç yapılamayacak hizmetler birer birer gerçekleştirildi. Ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, köyünden kasabasına birçok hizmetler gerçekleştirildi. Bunları saymak çok vakit alır. Bolu Tüneli’nden hava limanlarına, eğitim alanından sağlık alanına kadar birçok hizmet yapıldı. Daha da yapılacak çok iş var" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi ve Şaban Çelik'in tek liste gittiği kongrede, 432 delege oy kullandı. Şaban Çelik, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:15:12
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 11:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?