7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Sabih Kanadoğlu Kırşehir'de

SABİH KANADOĞLU KIRŞEHİR'DE

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğinin davetlisi olarak, "Anayasal Demokrasi ve Yargı Bağımsızlığı" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Kültür merkezi konferans salonunda yapılan etkinliğe, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğini Başkanı Levent Akça, eski milletvekili Coşkun Gökalp, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Dr. Deniz Akpınar, CHP Kırşehir teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Laik Devlet ilkesinin Cumhuriyet devriminin temel taşı olduğunu belirterek, "Laiklik ilkesi olmadan ne demokrasi nede çağdaşlaşma mümkün olabilir" dedi.

Konferansta 1972 ve 1976 yılları arasında Kırşehir'de Ağır Ceza Reisi olarak görev yaptığını söyleyen Kanadoğlu, Meclis'ten çıkan anayasa değişikliği paketi üzerindeki görüşlerini anlattı. Kanadoğlu, "Bir siyasi iktidarın, insanların temel hak ve özgürlüklerini veya demokrasiye aykırı hareket ettikleri takdirde, bunun cezası mutlaka halk tarafından kesilecektir" ifadelerini kullandı.

Kanadoğlu, anayasa değişikliğiyle ilgili olarak da, vatandaşın anayasa değişikliğine oy verirken, iktidarın çalışmalarını da bir anlamda oylayacağının altını çizerek, "Türkiye'yi bu sıkıntılı dönemde böyle bir halk oylamasına götürmenin ülkeye yararını açıklamak herhalde zor olacaktır. Çünkü zaten seçimlere bir yıl gibi bir süre kaldı. O bir yıl süre içinde eğer iki kere sandığa gidiyorsak bunun Türkiye'ye yarar sağlayacağını iddia edemeyiz" diye konuştu.

SABİH KANADOĞLU KIRŞEHİR'DE
SABİH KANADOĞLU KIRŞEHİR'DE
SABİH KANADOĞLU KIRŞEHİR'DE
SABİH KANADOĞLU KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:33:02
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?