2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Salgın nedeniyle 300 kişi hastanede

Kırşehir'de yaklaşık 300 kişi mide bulantısı ve ishal problemi yaşadıkları gerekçesi ile Kırşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kırşehir'de önceki gün başlayan zehirlenmeler artarak devam ederken, Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ve İntaniye Servisi'ne 3 gün içerisinde yaklaşık 300 hastanın müracaat ettiği bildirildi.

Zehirlenen hastalar ambulanslarla acil servise getirilirken, acil serviste yoğunluk nedeniyle adım atacak yer bulunmuyor.

Devlet Hastanesi doktorlarınca zehirlenmelerin gerekçesi olarak şebeke suyu gösterilirken, belediye zehirlenmelerin sudan kaynaklanmadığını ileri sürdü. Şehrin su ihtiyacını karşılayan su depolarının ve hatların sürekli olarak sağlık kontrolü altında tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Halim Çakır, su analizlerinin her saat Çevre Sağlık Müdürlüğü yetkililerince yapıldığını ve hiçbir sıkıntının yaşanmadığını kaydetti. Çakır, "Belediye'ye göreve geldiğimizde su depoları kullanılmaz ve atıl haldeydi. Biz, tüm su depolarını modern bir görünüme kavuşturduk ve sürekli olarak gaz klorlaması yaptırıyoruz. Klorlama ve temizlik çalışmasını kendi elimizle yapmıyoruz. Su depolarında kullanılan tüm cihazlar tamamen dijital ve otomatik olarak yapılıyor. Bazı doktorları tenzih ediyoruz. Ama vatandaşlarımıza yanlış bilgi veriliyor. Belediyemizin suyu temiz ve vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile suyu içebilir" dedi.

Başkan Çakır, basın mensuplarına yönelik yaptığı toplantı ve gezi ile de su depolarının yeni halini ve klorlama işlemlerini yerinde gösterirken, zehirlenmelerin nedeni olarak aniden bastıran sıcaklar ve iyi yıkanmadan yenilen meyveleri gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan ÖZER IP: 88.224.218.xxx Tarih : 24.05.2008 20:11:04

bizim bu belediye başkanı adam olmaz.Kardeşim ben aksarayda üni de okuyorum bende hasta oldum 10.000 kişi gibi açıkladır nededi sudan kaynaklı.peki ankara konya siirte de aynısı var ama bizim belediye başkanımız nedense çalışmalarına toz kondurmamak için yok hava yok yıkanmadan yenilen meyve diye bahaneler çıkartıyo.yerel seçimlere az kaldı taktın sallanıyor zaten.