4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Sanayicilerin sorunları tartışıldı

Kırşehir'de faaliyet gösteren sanayiciler, Vali M . Lütfullah Bilgin başkanlığında yapılan toplantıda istek ve taleplerini dile getirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ‘İl İstihdam Kurulu ve Sanayicilerin Sorunları’ adlı toplantıya Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı Berat Bıçakçı, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, oda başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda sanayici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İş-Kur Müdürü Fazlı Küçük, İş-Kur olarak yaptıkları eğitim çalışmaları ile Kırşehir'in istihdam oranı hakkında bilgiler verildi. TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de ve Kırşehir'de etkisini gösterdiğini belirterek, krizin çözümünde Kırşehir için uygulanan Teşvik Yasası tarihinin uzatılması gerektiğini kaydetti.

Başkan Çopuroğlu, Kırşehir sanayicisinin Teşvik Yasası ile birlikte nefes aldığını belirterek, "Teşvik Yasası'nın günü 30 Aralık 2008 tarihi itibariyle sona erdi. Uygulamanın devam etmesini ve geriye dönük aylarında uygulamaya dahil edilmesini arzu ediyoruz. Teşvik Yasası ile birlikte ekonomik tekrar canlanacak ve kriz aşılabilecektir. Aksi taktirde istihdam düşecek ve sanayici işçi çıkarmak zorunda kalacaktır" dedi.

Sicil affının da sanayiciyi sevindirdiğini kaydeden Başkan Çopuroğlu, Kırşehir sanayicisinin sesi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

VALİ BİLGİN'DEN DESTEK'

Toplantıda konuşan Vali Bilgin ise, Kırşehir sanayicisinin sorunlarını dosya halinde ve kendi imzası ile Maliye Bakanı ile ilgili bakanlıklara sunacağını belirterek, "Kırşehir, son dönemde önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Bunun devamı için Teşvik Yasası önemli ve uzatılması gerekiyor. Bu anlamda, sanayicilerimizin ve odamızın hazırlayacağı dosyayı kendi imzamla ilgili bakanlıklara sunacağıma söz veriyorum" dedi.

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk’de, üreticinin pazar sorunu yaşadığını ve devletin bu soruna el atması gerektiğini belirterek, Teşvik Yasası'nın uzatılmaması halinde işçi çıkarımına gidilebileceğini ifade etti.

Sanayiciler tarafından da Teşvik Yasası'nın uzatılmasına dair söylemler gerçekleşirken; yaklaşık 2 saat süren toplantı SGK Müdürü Cemalettin Akçakaya'nın yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili sanayicileri bilgilendirmesiyle sona erdi

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?