3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Sayıştay Başkanı Kırşehir'de

Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ile birlikte memleketi Kırşehir'de ziyaretlerde bulundu.


Başkan Akyel, ilk olarak Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret etti. Buradan Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ve Vali M. Ufuk Erden ile birlikte belediye binasına geçen Akyel, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından kapıda karşılandı. Belediye Başkanı makamında hediyeleri kabul eden Akyel, "Kırşehir'e yapmış olduğumuz ziyaret kapsamında başta valimizi, belediye başkanımızı, rektörümüzü ve başsavcımızı ziyaret ediyoruz.

Bu ziyaret Sayın Belediye Başkanımıza seçildikten sonra ilk ziyaretim. Ona istinaden iade-i ziyaret olarak da kabul edebilirsiniz. Biz Kırşehirli olmak ve Kırşehir'de yaşamaktan dolayı her yerde onur duyduğumuzu ifade ediyoruz. Gerçektende Kırşehir, iyi bir memleket, Kırşehirliler vefalı, sadık, çalışkan insanlar. Kırşehirli hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından Akyel ve Ünal'a Kırşehir'e özgü bir vazo hediye edilmesinin ardından Ahi Evran Üniversitesi'ne geçildi.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman'ı ziyaret eden ve oradan da Kırşehir Adliyesi'ne geçen Akyel'e, ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve cezaevinde üretilen ürünlerden hediye eden Başsavcı Mehmet Çağlayan, “Sayıştay Başkanı seçildiğiniz için tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını arzuluyoruz. Bundan önceki başarılarınızda olduğu gibi yüksek yargının reisi olarak da görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan en ufak bir tereddüdümüz yok.

Kırşehir özellikle yargı alanında, yüksek yargı organlarına başkanlar, üyeler yetiştirmiş ve eğitime-öğretime çok önem veren bir memleket. Sayıştay Başkanı olarak da siz buna katılmış oldunuz. Sizin orada olmanızdan onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.


Başkan Akyel ise, yaptığı ziyaretten ziyadesiyle memnun olduğunu belirterek, "Kırşehirli olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizin başarılarınızı gördükçe seviniyor ve gurur duyuyoruz. Kırşehir'de güzel işlerin olacağına inanıyor ve destekliyoruz. Kırşehir'deki cezaevleri artık fabrika gibi çalışıyor. Meslek edinme yeri olarak da kabul edilebilir" dedi.
Ziyaretin ardından Kırşehir Adliyesi'nden uğurlanan Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kırşehir'den ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?