8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Seçim değil, ödev anketi

SEÇİM ANKETİ DEĞİL, ÖDEV ANKETİ

12 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala, Kırşehir’de üniversite öğrencilerinin yaptığı “65 Yaş Üzeri İnsanlarda Düşme Olasılıkları ve Buna Bağlı Vücutta Meydana Gelebilecek Hasarlar” konulu anket, seçim anketleri ile karıştırılıyor.

Vatandaşlar Kırşehir’de anket için sokağa çıkan öğrencilerin seçim anketi yaptığını sanırken, genel seçim öncesi de kamuoyu yoklamaları için de birçok anket düzenleniyor.

Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri, bir araştırma konusu için anket düzenlediklerini ve konunun “65 Yaş Üzeri İnsanlarda Düşme Olasılıkları ve Buna Bağlı Vücutta Meydana Gelebilecek Hasarlar” olduğunu söyledi. ‘Düşme Preveransı’ adı verilen konu ile ilgili yapılan ankette, 65 yaş üstü insanlara baş dönmesi, yürüme zorluğu ve belli başlı rahatsızlıkları soruluyor. Anket yapan öğrenciler ise vatandaşların, kendilerine seçim anketi yapıldığını sanarak,“Hangi partiden geliyorsunuz” dediklerini ifade etti.

Bu tür sorularla sık sık karşılaştıklarını belirten öğrenciler, “Bizim tek amacımız yaşlıların düşme olasılığının ve buna bağlı zararların önceden tespiti ile ilgili araştırmalar yaparak, bu araştırmalar sonucunda yeni fikirler elde edebilmek” dedi.

Ankete dayalı araştırmanın seçim sürecine denk gelmesinin çevrede seçim anketi şeklinde algılanmasından rahatsız olduklarını kaydeden öğrenciler, “Bizler topluma faydalı işler peşindeyiz, yaptığımız araştırmalar toplum sağlığı açısından da önemli sonuçlar doğurabilir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 13:04:02
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 15:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?