2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şehidin ismi okuduğu okula verildi

İstanbul'da geçen yıl nöbet sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Yüzbaşı Sezgin Keskin'in adı, öğrenim gördüğü Kırşehir'in Akçakent ilçesine bağlı Ömeruşağı Köyü İlköğretim Okulu'na verildi.

Şehit yüzbaşı adına, Keskin ailesi tarafından yaptırılan çeşme ile Kırşehirliler Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÖYDER) tarafından hazırlanan bilgi teknolojileri sınıfı, kütüphane ve ağaçlandırma bölgesi, törenle hizmete açıldı.

ÖYDER tarafından hazırlanan programa Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Garnizon Komutanı Emrullah Çuhadar, Akçakent Kaymakamı Sedat Eliuz, Akçakent Belediye Başkanı Bilgin Dağ ile il ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Kırşehir halkının memleket sevgisinden övgüyle söz ederek, "Katıldığım her ortamda bu sevginin izlerini görüyorum. Yetiştiği toprakları seven ve ona hizmet etmek için çaba gösteren bu insanları yürekten kutluyorum" dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ise, 'her şeyi devletten beklemek' yerine 'ben ülkem ve insanım için ne yapabilirim' anlayışını hayata geçiren bu tür çalışmaların önemine değinerek, "Ömeruşağı köyünde yapılan bu programın benzerlerinin başka köyler tarafından da benimsendiğini görmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konser, seyircilerden büyük ilgi gördü. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere ve izleyicilere yöresel yemekler ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?