2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şehir çöplüğü kampüs oluyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, kampüs alanının belirlenmesinin ardından hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, 100 yıl boyunca şehir çöplüğü olarak kullanılan bölgede temizlik çalışması başlattıklarını söyledi.

Bağbaşı Mahallesi sırtlarında Akbayır mevkiinde bulunan 2 bin dönümlük arazinin üniversite kampüs alanı olarak belirlenmesiyle birlikte Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, çalışmalara başladı. Prof. Dr. Selahattin Salman, arazide daha önce şehir çöplüğü olarak kullanılan 200 dönümlük bölgede temizlik çalışmaları başlattıklarını söyledi. Üniversitenin altyapısını oluşturmak amacıyla çalışmalara hız veren Salman, Ekim 2008 tarihinde üniversiteye ait üç ayrı binanın temellerinin atılacağını kaydetti.

Salman, "Akbayır mevkii, 30 Nisan 2008'de üniversiteye tahsis edildi. Üniversiteye kampüs alanı olarak tahsis edilen bu bölge, yaklaşık 2 bin dönüm. Burada büyük oranda çöp var. Burada 200 dönümlük bir arazi çöplük olarak kullanılmış. Şu ana kadar imar tadilatı yaptırdık. Parselasyon çalışmasını ve üniversitemizin yerleşim alanını ortaya koyduk. 20 yıllık bir projeksiyonla oluşacak kampüste, öğrencilerimizi düşünerek kapalı alanlarını belirledik. Devlet Planlama Teşkilatı'na
ulaştırdık ve onaylandı.

Akbayır mevkii üniversite alanı tahsis edildikten sonra bir takım çalışma başlattık. Burada büyük oranda moloz ve çöp vardı. Bu çöp ve molozları 3 haftadır buradan temizlemeye çalışıyoruz. Üç binamızın proje işlemi tamamlandı. Ekim ayı içerisinde temellerini atacağız. Önümüzdeki günlerde ihaleleri yapılacak. Bu yıl buraya tahsis edilen 9 milyon YTL'lik bir ödenek vardı. 12 ayda yapılacak işleri 1.5 ay içerisinde bitirmeye çalışıyoruz ve üniversitemizin oluşması için 1 yıl daha beklemeyeceğiz. Bu noktada mutluyuz" dedi.

Ekim ayında yapılacak temel atma törenlerine katılacak konuklara kötü bir mekan göstermemek için temizlik çalışmalarını hızla sürdüreceklerini kaydeden Salman, "Ekim ayında yapılacak temel atma törenlerine, YÖK Başkanı ve üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devletimizin üst düzey bürokratları gelebilecek. 3 haftadır yaptığımız çalışmayla çöplüğü ortadan kaldırıp, gelen misafirlere burayı kötü göstermemeye çalışacağız. Çünkü, çöplük içerisine üniversite yapılıyor imajı, Kırşehir'e zarar verir düşüncesiyle temel atma törenine kadar çöplüğü temizleyeceğiz" diye konuştu.

Üniversitenin kampüs alanında sürdürdükleri çalışmalarda kendilerine destek veren işadamı Oğuz Altın'a da teşekkür eden Salman, "Çalışmalarımızda Oğuz Altın'dan büyük destek alıyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yine İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerini, yakıtı ve çalışan personelin mesai ücretlerini vererek kullanıyoruz. 3 haftada büyük mesafe aldık. Üniversitemizin Kırşehir'in tarihine, kültürüne ve Ahi Evran'ın ruhuna uygun bir üniversite olması için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Kırşehir halkının üniversiteye destek vermesi gerektiğini vurgulayan Rektör Salman, "Ben, Kırşehir'de yıllarca çalıştım ve Kırşehir halkıyla çalışmaktan hep mutlu oldum. Kırşehir halkının imkanlarını üniversitemiz için kullanmalarını istiyorum. Bu vesileyle Kırşehir halkından yardım ve destek bekliyorum. Kırşehir halkının geçmişte olduğu gibi şimdide aynı duyarlılığı göstereceğine tüm kalbimle inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 18:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Demir IP: 88.232.116.xxx Tarih : 14.08.2008 00:06:33

Sayın Rektörüm Yolun toz toprak olsada devam diyoruz. seni kimse durduramadı. sen Ahi Evran adına yakışır bir rektörsün. sana engel olmaya çalışan belediye başkanı ve diğerleri nerde? sen çöp temizlerken onlar keyifte..