2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şehit aileleri ve gazilere yemek

Kırşehir'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, İl Müftülüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere yemek verildi.

Müftülük Yemek Salonu'nda verilen yemeğe Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bulut, İl Defterdarı Mehmet Emin Narta, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yaşar Solak ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemek sonrası konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, şüheda burcu topraklarda yaşadıklarını ve bunu vatan için gözünü kırpmadan cepheye koşan Mehmetçiklere borçlu olduklarını söyledi. Arvas, "Devletimiz şehit ailelerine ve gazilerimize her zaman sahip çıkıyor. Özellikle Valimiz Sayın Lütfullah Bilgin'den öğrendiğimiz konu, şehit ailelerine, gazilerimize ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmayı öğrenmemizdir. Yemeğe katılımlarından dolayı valimize, protokol üyelerine ve şehit ailelerimiz ile gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yaşar Solak da, terörün yok edilmesinin yolunun iyi bir aile planlamasından geçtiğini söyleyerek, "Terörün yok edilmesinin yolu yine bugün bir araya geldiğimiz gibi her zaman birliğimizi bozmamamızdan geçer" dedi.
Vali M. Lütfullah Bilgin de, Anadolu topraklarında var olmanın bedelinin ödeniyor olduğundan söz ederek, "Bin senedir buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu topraklarda var olacağız. Var olmanın bedeli de yaşadığımız mücadelelerdir. Bugün de yarında çatışma olacaktır. Ama, Türkler tarihin her döneminde devlet sahibi olmuştur ve Anadolu bizim kesin ve kati vatanımız olmuştur, olmaya da devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından şehit ailelerine ve gazilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?