2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şehitler anısına fotoğraf sergisi

Çanakkale Şehitlerini Anma Programı çerçevesinde, Kırşehir Lisesi öğrencileri tarafından, Şehir Meydanı'nda resim sergisi düzenlendi.

Kırşehir Lisesi tarafından düzenlenen resim sergisinde, Çanakkale Savaşı'na ilişkin resim kareleri sergilenirken, serginin açılışını Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman yaptı.

Saat 12:00'da açılan sergiyi izlemeye gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, gün içerisinde sergiyi yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti. Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü ile ilgili açıklama yapan Vali Bilgin, "Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Böyle bir coğrafyada bu toprakları vatan yapmanın çok büyük bedelleri var. 1071'den sonra Anadolu'yu biz kendimize vatan yaparken, batı emperyalizmi hiçbir zaman bu toprakları Türklerin kendisine vatan yapmasını içine sindirememiştir. Hepimiz biliyoruz ki bütün Hıristiyan dünyası birleşmiş ve haçlı seferlerini düzenlemişler. Bugün bölücü örgüte karşı askerimiz mücadele veriyor. Şehitlerimizi ve bu toprakların bizlere nasıl bırakıldığını asla unutmamalıyız. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum" dedi.

Sergide konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Vatan olmanın bir bedeli var. Bu bedelin karşılığı da elbette şehitliktir. Türk Milleti inancından hareket ederek şehit olmayı göz ününe almış ve bu toprakları bize vatan bırakmıştır. Bu sergide öğretmeni, ev hanımı, hemşiresi ve askerlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde canlarını bu topraklar için feda etmişler. Bu vatan topraklarını bölüp parçalamak isteyenlere karşı asla birliğimizi bozmayacak ve daha da birbirimize kenetleneceğiz" diye konuştu.

Cacabey Meydanı'na açılan serginin 2 gün açık olacağı kaydedilirken, vatandaşların sergiye olan ilgilerinin yüksek olması dikkat çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?