7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Şeker fabrikası üretime başladı

KIRŞEHİR ŞEKER FABRİKASI ÜRETİME YENİDEN BAŞLADI

Kırşehir Şeker Fabrikası, ara verdiği üretimin çalışmalarına yeniden başladı.

Fabrikaya alınan düşük kalorili kömürden ve pancar alımlarındaki gecikmelerden yaşanan aksaklığın giderilmesiyle beraber pancar alımlarının başladığı ifade edildi.

Şeker Fabrikası Müdürü H. Ziya Demircioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, "Kampanya başlangıcından itibaren gerek yeni yapılan kristal şeker ambalajlama tesisinin devreye sokulması esnasında test işlemleri, gerek kazanda meydana gelen arızalar ve alınan kömürün sözleşme kriterlerine uygun olmamasından doğan sorunlar nedeniyle fabrikanın aralıklarla durdu ve üretim yapılamadı" dedi.

Çiftçiden pancar alımlarının, Pazartesi gününden itibaren artırılmış program dahilinde başladığını hatırlatan Demircioğlu, kampanya başlangıcından bugüne kadar çiftçilerden 63 bin 611 ton pancar tesellüm edildiğini ve 31 bin tonu işlenen pancardan da 2 bin 372 ton şeker üretildiğini ifade etti.

Demircioğlu, "2010-2011 yılında pancar alımına 22 Eylül'de başlanmış, 24 Eylül'de de fabrika işletmeye alınmış ve şeker üretimine başlanmıştır. Sorunların giderilmesiyle 14 Ekim'den itibaren Kırşehir Şeker Fabrikası normal çalışmasına başlamıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:07:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 14:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?