7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Sendikacılardan eylem

KIRŞEHİR'DE SENDİKACILARDAN EYLEM

KESK ve Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi'nin yaptığı eylemde, "İşimiz, işyerimiz, ekmeğimiz için 4 Şubat'ta grevdeyiz" mesajı verildi.

Cacabey Meydanı'nda bugün saat 13:00'da toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri ve Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi'ne bağlı sendikalılar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Kırşehir Eğitim-Sen Şube Başkanı Fevzi Kılınç'ın, burada yaptığı konuşmasında, "Neo-liberal politikalara sıkı sıkıya sarılmış Hükümetler tarafından 30 yılı aşan bir süredir sermayenin her istediği anında ve fazlasıyla yapılırken, emekçilerin en temel hakları gasp edilmiştir. AK Parti iktidarı emekçilere yönelik en kararlı temsilcisi olarak bu politikalarda ısrar ediyor" dedi.

Tekel işçilerinin durumunun da ele alındığı basın açıklamasında, Ankara'daki Tekel işçilerinin eyleminin Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliğinde olduğu belirtildi.

DİSK ve KESK'in çağrısıyla bir araya gelen 6 Konfederasyonun toplantısı sonucunda hükümete sorunu çözmesi için 26 Ocak'a kadar mühlet verildiğini söyleyen Kılınç, "Bu süre içerisinde sorunun çözülmemesi durumunda dayanışma grevi yapılacağı vurgulandı" dedi. Kılınç, "Emekçilerin kararlılığını 4 şubat Perşembe günü, 1 günlük dayanışma greviyle bir kez daha gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem yapan sendikalılar soğuk havanında etkisi ile basın açıklamasının ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

KIRŞEHİR'DE SENDİKACILARDAN EYLEM
KIRŞEHİR'DE SENDİKACILARDAN EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:33:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?