2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Sevgi Bayrağı 8 Mayıs'ta yola çıkıyor

Türk gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi olan ''Sevgi Bayrağı'', Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere 8 Mayıs perşembe günü Samsun'dan törenle yola çıkarılacak.

Büyük Önder Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 89. yıl dönümü ve Sevgi Bayrağı'nın yola çıkarılması nedeniyle, Doğu Park'taki Bandırma Vapuru alanında ''Atatürk'ü Anma ve 68. Gençlik Bayrak Koşusu'' töreni düzenlenecek.

Sporcular eşliğinde müze gemi Bandırma Vapuru'ndan indirilecek Sevgi Bayrağı, tören konuşmalarının ardından koşuya katılacak atletlerce teslim alınıp, Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nın çevresinde dolaştırıldıktan sonra Havza İlçesi'ne doğru yola çıkarılacak.

Sevgi Bayrağı, gece Havza ilçesinde Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi sırasında misafir kaldığı dönemin ''Mesudiye Oteli'' olan Atatürk Evi'nde bekletilecek.

-Sevgi Bayrağı Ankara yolunda-

Samsun-Amasya il sınırında 9 Mayıs Cuma günü düzenlenecek törenle Amasyalı atletlere teslim edilecek olan bayrak, daha sonra Tokat, Sivas ve Erzincan güzergahı izlenerek 13 Mayısta Erzurum'da olacak. İl sınırlarında benzer törenlerle teslim alınarak taşınacak bayrak oradan da Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir güzergahından Ankara'ya ulaştırılacak.

Üzerinde, ''Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza'' yazılı bayrak, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Sevgi Bayrağı, Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı anısına Türk Gençliği'nin Atatürk ve ilkelerine bağlığını ve sevgisini simgeliyor.

AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 10:40:11
Güncelleme :6 Mayıs 2008 Salı 10:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?