4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Seyfe Gölü'nde doğa yürüyüşü

Kırşehir'de, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Seyfe Gölü'nde gün batımı izlenerek, doğa yürüyüşü yapıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Türkiye'nin kuş cenneti olarak bilinen Seyfe Gölü'nün kenarında bulunan höyükte gün batımını izleyen Kırşehir Valisi M. Lütfüllah Bilgin ve beraberindekiler, daha sonra doğa yürüyüşüne çıktı.

Mevsimin yağışlı geçmesiyle tekrar canlılığını kazanan Seyfe Gölü, çeşitli kuşların uğrak mekanı olmaya devam ediyor. Seyfe Gölü'nde tekne ile ufak bir gezinti yapan Vali Bilgin, bol bol fotoğraf çekip yetkililerden bilgi aldı.

Kırşehir Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan proje kapsamında Seyfe Gölü, turistik gezi ve foto safariye açılıyor. Doğa yürüyüşünden sonra İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyfe Gözlem Evi'nde bir kahvaltı verildi.

SEYFE GÖLÜ
Kırşehir'in Seyfe köyü yakınlarında bulunan Seyfe Gölü, özellikle nesli tehlikeye düşmüş türlerden toy ile angıt kuşlarının yaşadığı bir habitat oluşu, nesli tehlikeye düşebilir diye nitelendirilen flamingonun en fazla sayıda bulunduğu başlıca üreme alanlarından birini teşkil ediyor.

167 su kuşu türünün mevcudiyeti, yarım milyonu aşkın su kuşuna sahip oluşu ile uluslararası öneme sahip bir sulak alan olarak nitelendirilen Seyfe Gölü'nde başta flamingo, gri balıkçıl, angıt, suna, boz ördek, elmabaş, yeşilbaş, macar ördeği, kılkuyruk, turna, toy, kılıçgaga, incegagalı, martı, gülen sumru, bataklık kırlangıcı, akgerdan yağmurcun, büyük yağmurcun, mahmuzlu kızkuşu, kızılbacak olmak üzere toplam 167 tür su kuşu bulunmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?