7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Seyfe Gölü'nde kuş sayımı

SEYFE GÖLÜNDE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Kırşehir'in Mucur İlçesinde bir gurup araştırmacı Seyfe Gölü'nde araştırma yaptı.

Seyfe gölüne araştırmaya sabah saatlerinde gelen ekibe SEYGED Başkanı Ömer Çetiner eşlik etti. Ekipte, Bozkır Çevre Derneği üyeleri, Ahi Evran Üniversitesi Çevre Kuş Gözlem Topluluğu öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Utku Perttaş ve İtalyan asıllı olan ABD'de de Çevre Koruma Şirketinde çalışan Alexandroo Kochetto hazır bulundu.

Araştırmacı ekip Seyfe Gölü'nün son durumu hakkında bilgiler alarak, gölü yakından inceleme fırsatı buldu. SEYGED Başkanı Ömer Çetiner'in bu tür faaliyetlerin son zamanlarda arttığını fakat, kesin çözüme uzak yaklaşımlar olduğunu belirterek, "Seyfe Gölünün Kırşehir'in tanıtımın da çok önemli bir yer var. Göl şu anda kurumaktan kurtulmuş gibi gözükse de bana göre henüz bu tehlikeyi atlatmış değil. Bunun için yapılması gereken acil planlara ve eylemlere ihtiyacımız var" dedi.

Öğrencilerinde içinde bulunduğu ekip Seyfe Gölünde kuş sayımı da yaparak bine yakın Flamingo türü kuş saydılar.

Araştırmaya katılan Bozkır Çevre Derneği Başkanı Okan Ülker, daha önce Seyfe'ye geldiğini belirterek, "Seyfe Gölünün bir önceki gelişimizden daha iyi durumda olduğunu gördük, buradaki amacımız Seyfe'yi tanımak ve genç nüfusla tanıştırmaktır" dedi.

Ayrıca, ABD'de Çevre Koruma şirketinde çalışan İtalyan asıllı Alexandroo Kochetto da, Seyfe gölünü koruma çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, "Bu tür koruma alanlarının yerel yönetimler tarafından yapılması lazım. Seyfe Gölü bir cennet, bu tür yerlerin Avrupa'da ve Amerika'da bulunması imkansız. Siz çok büyük bir nimetin içindesiniz. Bunun kıymeti bilinmesi lazım hiçbir koruma alanı olmadan sadece ilan etmekler olmaz bu" şeklinde konuştu.

Ekip Seyfe Gölündeki araştırmalarının ardından bölgeden ayrıldı.

SEYFE GÖLÜNDE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
SEYFE GÖLÜNDE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
SEYFE GÖLÜNDE ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:54:26
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?