6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Seyfe hayata döndü

Son günlerdeki yağışlar, buharlaşma ve çevresindeki içme suyu kuyuları nedeniyle kuruma noktasına gelen Kırşehir'deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne hayat verdi.

Göç halinde olan turnalar, ördekler, angıtlar ve çıkrıkçı kuşları su seviyesi kısmen yükselen Seyfe Gölü'nde konaklıyor.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuruma noktasına gelen Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne son günlerdeki iki günlük yağışın hayat verdiğini söyledi.

Kuşların göç yolu üzerinde yer alan Seyfe Gölü'nün adeta konaklama yeri haline geldiğini ifade eden Çetiner, turnalar, ördekler, angıtlar ve çıkrıkçı kuşu başta olmak üzere bir çok kuş türünün gölde konakladığını belirtti.

Kuşların mart ve nisan aylarında kuzeye, ekim ve kasım aylarında ise güneye göç ettiğini aktaran Çetiner, şöyle konuştu:

"Seyfe Gölü'nün yapısı sığdır. Buharlaşma ve çevresindeki içme suyu kuyuları nedeniyle neredeyse kuruma noktasına geldi. Az da olsa su takviyesi ile doluluk oranı artıyor. Geçtiğimiz günlerde, iki gün süren yağışlarla su seviyesi dikkat çekici şekilde yükseldi. Kuşlar, kuzeyden güneye göç ederken alışık oldukları Seyfe Gölü'nü unutmadılar. Burada konaklıyorlar. İnşallah, yetkililerimiz de unutmaz ve su seviyesinin artışı için çalışmalar yapılır."

Çetiner, ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kırşehir gezisinde Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunları ile ilgili bir dosya sunduğunu kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2012 Perşembe 18:06:34
Güncelleme :18 Ekim 2012 Perşembe 18:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?