7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Seyfe için buluştular

SEYFE GÖLÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Seyfe Gölü Kuş Cennetinin korunması amacı düzenlenen toplantı Kırşehirli tüm yetkilileri bir araya getirdi.

Seyfe Gölü Tabiatı Korum Alanı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Boztepe Kaymakamı Adem Ünal, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Aktoklu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, DSİ 12. Bölge Müdür Yardımcısı Hamdi Selvi, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, Şeker Fabrikası Müdürü Halit Ziya Demircioğlu, Malya Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Güncan, Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, KIR-ÇED Başkanı Mustafa bağ, SEYGED Başkanı Ömer Çetiner ile sulama kooperatifi başkanları ve çevre köylerin muhtarları katıldı.

Vali Erden başkanlığındaki heyet, ilk olarak SEYGED Başkanı Ömer Çetiner'in hazırladığı Seyfe Gölü ile ilgili fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Göl çevresinde de inceleme yapan ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Erden, "Seyfe'de daha önce yapılan hataları bir kenara bırakarak, bundan ne yapabiliriz, bunu görüşmek için bir araya geldik" dedi.

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarında birisi olan ve 1990 yılında Tabiat Koruma Alanı, 1994 yılında da "Uluslararası Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi" (RAMSAR) kapsamına alınarak doğal ve ekolojik yapısının korunması uluslararası düzeyde taahhüt edilmişti.

Seyfe Gölünün korunması amacıyla bir araya gelen yetkiler, Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Seyfe Gölü Yönetim Planı, Tarım Bakanlığınca uygulamaya konulan ÇATAK Projesi ile DSİ tarafından hayata geçirilen Seyfe Ekolojik Koruma Projesi hakkında bilgiler aldı. Vali ve beraberindeki heyet, Seyfe Gölünün yapısının korunması için göldeki su seviyesini etkileyen olumsuzların giderilmesine devam edilmesi ve ileri bir tarihte geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı düzenlenmesi kararı aldı.

SEYFE GÖLÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
SEYFE GÖLÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
SEYFE GÖLÜ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 18:32:05
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 18:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?