4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Seyfe için tanıtım filmi çekildi

SEYFE GÖLÜ'NÜ KURTARMA ÇALIŞMASI

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner, Seyfe Gölü'nü kurtarmak ve eski haline getirmek için uygulamaya konulan "Sefye Gölü Kurak Alanı Göl Oluyor" projesinin tanıtım filmi hazırladıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner, Seyfe Gölü'nün ulusal basına taşınarak gündeme gelmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Konunun Türkiye gündemine yansıması, Kırşehir'in ve Seyfe Gölü'nün tanıtılması adına çok önemli bir olay olduğunu ifade eden Çetiner, her platformda Kırşehir'in tanıtılamadığından bahsedildiğini kaydederek, şehrin tanıtılmasına katkı sağladıkları için çok mutlu olduğunu belirtti. Çetiner, “Seyfe Gölü şu an için kurtulmuş durumda değil. Hiç bir zamanda kurtulduğu söylenmedi. Benim söylevim, yağışların birazcık fazlalığı bile Seyfe Gölü'nün güzelleşmesine sebep olduğu yöndedir. Çünkü insanların kafasında ne yapılırsa yapılsın göl bir daha güzelleşemez şeklinde bir inanç oluşmuştu. İnanılmayan bir konuda da kimse bir şeyler yapmak istemezdi. İnsanları ve kurumları gayrete getirmiş olduk. Her zaman yarısı dolu olan bardağın hep boş tarafına bakmak doğru olmuyor ve insanları usandırıyor. Kurum ve kuruluşlarla kavga ederek değil, onları yanınıza alarak bir şeyler üretileceği inancındayım" şekilde konuştu.

Çetiner, Seyfe Gölü'nün Türkiye gündeminde olmasının Hayata Artı Vakfı'nın gençlik projesi sayesinde olduğunu ifade ederek, "Hayata Artı Vakfı çevreyle ilgili olarak 38 civarında proje üretmiştir. Seyfe Gölü projesi vakfın ilk çevre projesi içerisindedir. Tanıtım amaçlı reklam filmi sadece üç projeye çekilmiştir. Bunlardan bir tanesi ve ilk gösterime giren tanıtım filmi Seyfe Gölü'nündür. Reklam filmi üç gün boyunca televizyon kanalarının tamamında devam edecek ve diğer iki reklam filminden sonra dönüşümlü olarak tekrar yayınlanacaktır. Ayrıca 2010 yılında da Seyfe Gölü projesine destek devam edecektir. Bütün yapılanlar ve etkileri Seyfe Gölü'nün yöremiz ve Kırşehir'imiz için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Dileğim sivil toplum örgütlerinin bizlere destek vererek Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin eski güzelliğine kavuşmasıdır. Çünkü Seyfe Gölü Kuş Cenneti üç adet koruma sınıfına dahil, nadir yerlerdendir. Kıymetini ulusal kadar yerel birimlerinde bilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

SEYFE GÖLÜ'NÜ KURTARMA ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 21:02:01
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?