4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Seyfe yeniden canlanıyor

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki bulunan ve önceki yıllarda kurumanın eşiğine gelen Seyfe Gölü, yağışların artmasıyla yeniden canlanmaya başladı. Her yıl biraz daha canlanan Seyfe Gölü, yöre halkının yüzünü de güldürdü. 15 yıl aranın ardından ilk kez geçen yıl çeltikçi kuşu ve pelikanların geldiği Seyfe Gölü Kuş Cenneti, bu yıl da kuğu ve flamingoların akınına uğradı.

Bu yıl yağışların etkisiyle tamamen dolan kuş cennetinde yer yer nesli tükenmekte olan toy kuşları da görülmeye başladı. Bu durumu değerlendiren Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, "Yağışların etkisiyle tamamen dolmaya başlayan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne son olarak flamingolar da geldi. Henüz göç sezonu olmamasına rağmen flamingoların gelmesi bizi oldukça mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde kuğular gelmişti. Şimdi de çok sayıda flamingo geldi. Nesli tükenmeye başlayan toy kuşlarını da görmeye başladık. Misafir kuşlarımız güzellikleri ile Seyfe Gölü'ne güzellik katıyorlar." dedi.

Kuş çeşidine paralel olarak ziyaretçi sayısında yaşanan artışın kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Çetiner, "Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin güzellikleri devam ettikçe daha çok ziyaretçimizin geleceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

Gölün iki güzelliği birlikte yaşadığını söyleyen Çetiner, şunları söyledi: "Hem tatlı suyu olan göletimizde olta balıkçılığı yapılabiliyor hem de tuzlu suda flamingo başta olmak üzere diğer kuşlarımızı görebiliyoruz."

Kış mevsimi nedeniyle Seyfe Gölü'ne giden yolların bozulduğunu bunun da ziyaretçilere de sıkıntı oluşturduğunu belirten Çetiner, "Yolların bir an önce yapılmasını ve düzeltilmesini istiyoruz. Bazı yön levhalarında sıkıntılarımız var. Bunları da tamamlarsak ziyaretçilerimiz çok daha rahat ulaşacaklar. Çalışmalar devam eder, gölün bu doluluk seviyesini koruyabilirsek, hem kuşlarımızın sayısı ve çeşidi artacak hem de ziyaretçilerimiz artacaktır." diye konuştu. 

CHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2013 Salı 16:38:41
Güncelleme :26 Mart 2013 Salı 16:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?