4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Sigara yasağı 19 Temmuz'da başlıyor

Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden, Türkiye için önemli bir sınav olduğunu ifade ederek, “Sigaradan dolayı birçok hastalık yayılmaktaydı, bunun önüne geçebilmek için yerinde bir uygulamadır” dedi.

Sigara yasağının başlamasına az bir süre kala Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden'in başkanlığında 'Sigaranın zararları ve önlenebilir riskleri' konulu bir toplantı yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ve vali yardımcısı Ayhan Özkan ile İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Doğangün'ün katıldığı toplantıda konuşan Vali Erden, on yıl önce toplu taşıma araçlarında başlayan uygulamanın genele bakıldığında kabul gördüğünü söyledi.

Erden, "Bu zaman için birçok insanımızın zorlanacağı düşülmüştü. Bu uygulama belli bir kıvama geldi ve kamu kurum ve kuruluşlarda, kafeteryalarda, kahvehanelerde, lokantalarda ve benzeri yerlerde sigara yasağı 19 Temmuz itibari ile uygulamaya başlanacaktır. Sigaradan sebeplerle birçok hastalık yayılmaktaydı. Bunun önüne geçebilmek için yerinde bir uygulama. Sağlık personelimizin ve hepimizin bildiği gibi sigara insan sağlığını tehdit eden yanlış bir alışkanlık" dedi.

Türkiye için önemli bir sınav olduğunu ifade eden Erden, "İnşallah iyi bir sonuç alarak örnek bir başarıya imza atarız. Başarılı olacağımız konusunda ümitliyim. Bu dönemde sigara yasağının uygulanacağı iş yerleri için de bazı problemlerin olacağı aşikar. Fakat herkesin birlikte hareket etmesi gereken bir olay. Bizim yapacağımız olan, halkı bilinçlendirmektir. Okullarımızda eğitimle çocuklarımızı, esnaf odaları, sivil toplum örgütleri ve ticaret erbabı kişilerle halkımızı ve iş yerlerini bu kampanyaya katılmasını sağlayacağız. Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?