7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Şiir dostları buluştu

ŞİİR DOSTLARI AŞIKPAŞA 1. ULUSAL ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU

Aşıkpaşa 1. Ulusal Şiir Şöleni Türkiye'nin bir çok yerindeki şiir dostlarını bir araya getirdi.

Aşıkpaşa 1. Ulusal Şiir Şöleni, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda çok sayıda katılımcı ile yapıldı. Şölene, Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve çok sayıda şair katıldı.

Şölende ilk olarak Vali Erden ile Emniyet Müdürü Osman Öztürk bir şiir okudu ve şölen başladı. Türkiye'nin çeşitli illerden gelen Ömer Celep, Mustafa Ayvalı, Mustafa Firengiz, İsmet Bora Binatlı, Vedat Fidanboy, M. Nuri Parmaksız, İlter Yeşilay, Murat Duman, Ahmet Eroğlu, Abdullah Gündüz, Cemile Yücel, Ali Dinçal ve Pakize Atlan gibi şairler Aşıkpaşa ve Kırşehir'e dair şiirlerini okuyarak şölene gelen vatandaşlara unutulmaz saatler yaşattılar.

Şölenin türküler bölümünde ise Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu sahne aldı. Emin Zeybek, Faruk Atlı, Asuman Atasayar, Şevki Dinçal, Hikmet Elitaş, Mustafa Turani, İbrahim Şaşma, İsmail Adil Şahin, Duran Tamer, Ali Baş, Sergül Vural, Seyit Kılıç, Mehmet Saraçoğlu, Serdar Atabay, Erhan Gül ve Ahmet Mahir Pekşen'inde sahne aldığı şölen, Cemile Yücel ve Ali Dinçal'ın müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından Vali Erden, şölene katılan şairlere belge dağıttı ve çeşitli hediyeler verdi. Hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından program sona erdi.

ŞİİR DOSTLARI AŞIKPAŞA 1. ULUSAL ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU
ŞİİR DOSTLARI AŞIKPAŞA 1. ULUSAL ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 15:26:02
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 18:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?