4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Şiir ve halk müziği rüzgarı

Kırşehir'de düzenlenen Ahi Esnaf Ozanlar ve Gurbetçiler Şöleni'nde sahne alan Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Fatih Kısaparmak ve şiir ustası Uğur Arslan, hayranlarına doyasıya bir gece yaşattı. 

Ahi Esnaf, Ozanlar ve Gurbetçiler Şöleni etkinlikleri çerçevesinde, İkizarası Azerbaycan Parkı'nda açık hava konseri düzenlendi. Konsere; Vali M. Lütfullah Bilgin, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürrk, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Şölende öncelikle Kıbrıs, Gürcistan, Arnavutluk ve Bursa Halk Dansları topluluklarınca gösteriler yapılırken; ardından Ankara Berberler ve Kuaförler Konfederasyonu şov ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. Halk Dansları topluluklarına, Belediye Başkanı Halim Çakır ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından plaketler verilirken; şölen 'Karagümrük Yanıyor' ile ün yapan sanatçı Uğur Arslan'ın ve Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Fatih Kısaparmak'ın verdiği konserle devam etti. 

Kısaparmak ve Arslan, seslendirdikleri birbirinden hareketli şarkı, türkü ve şiirlerle hayranlarına doyasıya bir gece yaşattı. Şölen sonunda sanatçılara, Belediye Başkanı Halim Çakır ve KESOB Başkanı Öztürk tarafından plaketler ve çiçekler hediye edildi. Şölende ayrıca, Kırşehir'de vali iken Balıkesir'e tayini çıkan ancak Ahi Şöleni'nde Kırşehirliler'i yalnız bırakmayan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'na da Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından plaket verildi. Vali Hatipoğlu'nun şölene katılımı, konser alanını dolduran binlerce Kırşehirli'yi sevindirdi. Vali Hatipoğlu, uzun süre ayakta alkışlandı. Şölen, havai fişek gösterileri ile son buldu. 
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal Geyikçi-köçek IP: 81.215.7.xxx Tarih : 11.08.2006 15:10:40
kırşer ahi,lik.şenliğini düzenleyenlere teşekür ediyorum.gelecek nesillerede örnek olsun temennisinde bulunalım.katılan sanatcılarımızada teşekür ederiz.türkü babası,fatih kısaparmak ve şiir ustası,uğur aslan,a. keşke üstat neşet ertaş,da olsaymış seneye inşallah olur.sayğılarımla.köçek erdal geyikçi.!