8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Sinekle mücadele başladı

BELEDİYE SİNEK İLAÇLAMA FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü özellikle yaz aylarında artış gösteren ve halk sağlığını tehdit ederek rahatsızlık oluşturan karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, baharın ve hava sıcaklıklarının iyice kendisini hissettirdiği bu dönemde karasinek, sivrisinek ilaçlama faaliyetlerine tam zamanında başladıklarını ifade etti.

Şehir çöplüğü, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah Deresi ve Hılla Göleti gibi haşerelerin üreme kaynağı olan yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlandığını da söyleyen Şahin, "Halkımızın rahat bir yaşantı sürdürebilmesi için gerekli tedbirleri alan Veteriner İşleri Müdürlüğümüz zamanında ve düzenli bir ilaçlama programı oluşturarak çok iyi bir başlangıç yapmıştır. Bu yıl ilaçlama programımızın içerisine, şehrimizde bulunan bütün mandıraların gübreliklerinin ilaçlanmasını da eklemiş bulunmaktayız. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün ev, işyeri, apartman gibi yerleri haşerelere karşı ilaçlama faaliyetleri de çok iyi bir şekilde titizlikle yapılmaktadır" dedi.

Ayrıca Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü arayan bütün vatandaşlara ilaçlama konusunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizen Başkan Yardımcısı Veli Şahin, "vatandaşlarımızın sineksiz ve haşeresiz rahat ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYE SİNEK İLAÇLAMA FAALİYETLERİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 15:02:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?