7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Sivil toplum kuruluşlarına yeni destek

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA YENİ DESTEK

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına yeni destekler açıldığını açıkladı.

Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, STK'lara yeni açılan destekler ile ilgili bilgiler vererek, "Avrupa Birliği Programı, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarını bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde desteklemeyi amaçlıyor" dedi.

Çalışkan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB tarafından finanse edilen P2P Programı, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarını bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde desteklemeyi amaçlıyor. STK'ların AB politika, program, girişim ve en iyi uygulamalarına ilişkin fikir edinmelerini, genişleme ve ortaklık perspektifinden karşılıklı anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere program kapsamında STK'ların AB kurumlarını, ilgili şemsiye STK'ları ziyarete ederek, bu kurumlar hakkında bilgi edinmeleri ve iletişim ağları oluşturmaları sağlanmaktadır" dedi.

Milletvekili Çalışkan, yaptığı açıklamada, P2P Programı yararlanıcı ülkelerdeki AB Delegasyonlarının yardımıyla AB ve genişlemeden sorumlu Genel Müdürlük tarafından finanse edilmekte olduğunu belirterek, "P2P Programı'nın hedef grubu başta hükümet dışı kuruluşlar olmak üzere sendikalar ve işveren örgütleri, meslek örgütleri, yardım kuruluşlarıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:46:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 22:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?