7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Siyasette sehiv secdesi yok!

BAKAN ÇİÇEK KIRŞEHİR'DE (2)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kırşehir ziyaretinde iftardan sonra da açıklamalarda bulunarak, "Siyasette sehiv secdesi yok. Hata yapma şansınız yok" dedi.

Şahmeran çay bahçesinde halka seslenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Siyasetin çok önemli bir branş olduğunu belirterek, "Burada namazda olduğu gibi sehiv secdesi yaparak hatalarınızı affettiremezsiniz. Hata yapma şansınız da yok. Geriye dönme şansınız da yok" ifadelerini kullandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPPS) hakkında kendilerine birçok soru sorulduğunu dile getirerek konu ile ilgili yetkinin kendilerinde olmadığını hatırlatan Bakan Çiçek, "Vatandaşın bize sorduğu sorular arasında, 'KPPS ne olacak, sonuçları ne olacak. Neden böyle oldu niye böyle oldu?' Ya bize niye soruyorsunuz ki, kime sormanız gerekiyorsa ona sorun. Çünkü bu Anayasa'ya göre, davul bizim boynumuza takılı. Yani siyasetçinin boynuna, çomağı da birinci ve ikinci anahtarın sahibine verilmiş. İsterse zeybek havası isterse kös çaldırıyor. KPSS sınavını ben yapmıyorum. Yapacak olanları ben atamıyorum ve bunları seçen komisyonu ben tayin etmiyorum. Soruları ben sormuyorum değerlendirmeleri ben yapmıyorum. Hiçbir yetkimiz yok hiç müdahale sıfatımız yok ama herkese hesabını ne YÖK başkanı veriyor, ne Ünal Yarımağan veriyor. Kim veriyor, siyasetçiden işte birinci sınıf demokraside kimden hesap soruluyorsa yetkide ona verilir. Sorumluluk başkasına hesap da başkasına veriliyorsa bu işte bir çarpıklık var.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahseden Çiçek, "Şu an ki Cumhurbaşkanı'nı seçerken Anayasa'da yazılı olan tüm maddelere uygun bir aday koyduk. O ana kadar biz bilmiyorduk ki bu şartlara rağmen bir yerden onay almak gerekiyormuş. Gizli bir anayasa var bu ülkede bir de gidip oraya danışacakmışız. E onu da koysaymışsın buraya 27 Nisan gecesi bir muhtırayı yiyoruz. Zehir zemberek bir muhtıra yetkisi makamı mı, yok. Hakkı var mı yok, onay makamı mı, yok. Bizim seçen millet biz de bizi seçenden başkasına hesap vermeyiz. Yaptığımız işte bir yanlışlık var mı? E bu muhtıra neyin nesi yaptığımız iste bir yanlışlık var mı nerden çıktı bu? Hani sön sözü millet verirdi. O günlerde sizin hukukunuzu sonuna kadar korumuş ve sonuçlarına da katlanmıştır. Her Cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesi müzmin bir karın ağrısı tutuyor. Ona ne der bu ne der diye bir defa bu millet ne diyor diye sorun" şeklinde konuştu.

BAKAN ÇİÇEK KIRŞEHİR'DE (2)
BAKAN ÇİÇEK KIRŞEHİR'DE (2)
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 09:20:03
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 17:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?