8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Sosyal hizmetlerde hizmet atağı

KIRŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE HİZMET ATAĞI

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezi Hizmet Binası ile Kız Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi müjdesini verdi.

Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezi Hizmet Binası ile Kız Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi müjdesini veren AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, geçtiğimiz günlerde Kırşehir Kadın Doğum Hastanesi Binası'nın SHÇEK tahsis edildiğini hatırlatarak, burada 120 bakıma muhtaç kimsesiz yaşlının barındırılmasının planlandığını söyledi.

KIZ BAKIM VE SOSYAL REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI

Mikail Arslan, Devletin sosyal yüzünü gösteren tesislerden olan Kız Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinin mevcut kız yetiştirme yurdunda kalan çocukların yeni açılan sevgi evlerine nakledilmesiyle boşalan Kız yurdu binasında hizmete girdiğini bildirdi. Kızların geleceği için, onların bir aile ortamında huzur içerisinde barınmaları için bu binanın geçici olarak onlara tahsis edildiğini ifade eden Arslan, "Yapımı planlanan yeni Modern Kız Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi binası için Güneykent bölgesindeki 14 dönümlük arazi üzerindeki arsa çalışmalarının hızla devam ediyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile SHÇEK arasında 12 Aralık 2010 tarihinde protokol yapılarak binanın tahsis edilmesi için izin verildiğini belirten AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, geçtiğimiz hafta SHÇEK Genel Müdürlüğü yapı işleri daire başkanlığından gelen teknik heyetin Kırşehir Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarıyla beraber yaptıkları inceleme ve değerlendirmelerden sonra mevcut binanın onarım takviminin belirlendiği bilgisini verdi. Hastanenin boşaltılmasıyla birlikte röleve ve revize projelerinin hazırlanarak ve keşif ve maliyet hesaplamalarının yapılması ile mukayeseli tadilat projesine geçileceğini ifade etti.

Arslan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bir çok başarılı projenin gerçekleştirildiğini ve 0-6 yaş 7-12 ve 13-18 yaş grubunda yaklaşık olarak 80 adet korunmaya muhtaç çocuğun barınacağını söyleyerek, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de Kırşehirlilerin hizmetine sunulduğunu ve bu merkezde 96 adet bakıma muhtaç özürlü vatandaşın bakımının yapılacağını kaydetti.

Engelsiz Yaşam Merkezi, Fatma Bacı Sevgi Evleri, Kadın Konuk Evi, Toplum Merkezi, Aile Danışma Merkezlerinin de tamamlandığını hatırlatan Arslan, "Başta SHÇEK İl Müdürü Mahmut Dalgalı olmak üzere kurum yönetici ve personelinin gayretli çalışmaları neticesinde Sosyal Hizmetler bünyesinde AK Parti iktidarı döneminde bir çok başarılı projeye imza attık. Önümüzdeki dönemde ise mevcut Kız yetiştirme yurdu ile çocuk yuvasının yıkılarak oluşan 6 dönümlük arsa üzerine Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), Toplum Merkezi, Aile Danışma Merkezi (ADM) ve Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezi (SHRM) ile İl Müdürlüğü Hizmet Binasının da yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 18:11:02
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?