7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

STK'lara hibe müjdesi!

GENÇLİK PROJELERİNE 5 BİN DOLAR'A KADAR HİBE

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, gençlik konusunda proje sunabilecek kapasitedeki Sivil Toplum Kuruluşlarına 5 bin Dolara varan miktarlarda hibe verileceğini açıkladı.

Milletvekili Abdullah Çalışkan yaptığı açıklamada Sivil Toplum Kuruluşları'nın gençlik projeleri hibesi ile ilgili bilgiler vererek, "Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi, merkezi Washington DC'de bulunan Kalkınma Hibesi Girişimi bünyesinden sağlanan kaynaklarla son dokuz yıldır Sivil Toplum Fonu Programı'nı uygulamaktadır.

Program 2010'da Türkiye'de 10. kez uygulanacak ve sosyal konularda aktif olan ve gençlik konusunda proje sunabilecek kapasitedeki Sivil Toplum Kuruluşlarına 5 bin Dolara varan miktarlarda hibe verilecek. Hibeler STK'ların yürüttüğü küçük ölçekli gençliğe yönelik tasarlanan projelerine verilecektir. Bu yılın teması, 'Gençliğin Güçlendirilmesi İçin Vatandaş Katılımı' olarak belirlenmiş. Amaç gençliğin ve gençliğe yönelik çalışan grupların, kalkınma konusunu sahiplenmelerini sağlamak, bu amaçla projeleri vasıtasıyla kamu sektörü ile iletişime geçerek katılım ve sosyal sorumluluk mekanizmalarını güçlendirmeleri" dedi.

Gençlik konusunda proje başvurusunda bulunmak isteyen STK'lar için başvuru kılavuzunu www.ab-ilan.com adresinden alabileceklerini söyleyen Çalışkan, "Başvuru kılavuzu, etkinlik önerilerini ve başvuru metodu hakkında bilgi içermektedir. Kılavuzu başvuruda bulunmak isteyen diğer STK'larla da paylaşabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:19:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?