6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Su şebekesi yenileniyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2013 yılı itibari ile Kırşehir'in tüm içme suyu şebekesini yenileceklerini belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Nursultan Nazarbayev Caddesi'nden Çukurçayır Kavşağı'na kadar olan bölgede içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarının yapıldığını bildirdirdi.

Yer altından çıkarılan eski boruların ömrünü artık tamamladığını ifade eden Bahçeci, içme suyu şebeke yenileme çalışmalarını gerekli gördükleri her bölgede uygulayacaklarını vurguladı.

İçme suyu borularını, Dünya Bankası ve İller Bankası ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri projelerle değiştireceklerini aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"2013 yılı itibari ile tüm Kırşehir'in içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Nursultan Nazarbayev Caddesi'nden Çukurçayır Kavşağı'na kadar olan alanda mevcut boru 1975 yılında döşenmiş olup, 37 senelik bir asbest borudur. Bu borular kullanım zamanını doldurmuş olup, sık sık arıza yapmaktadır. Bu nedenle o alanda yapacağımız peyzaj çalışmaları ve asfalt yapımından önce belediyemizin bütçesi ile, arıza yapan içme suyu boruları yenileyerek daha düzenli ve modern bir yol oluşturmuş olacağız."

AA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?