8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Su Şenliği 10 Temmuz'da

SEYFE GÖLÜNDE SU ŞENLİĞİ YAPILACAK

Bozkır Çevre Derneği tarafından organize edilen "Su Şenliği" Seyfe Gölünde gerçekleştirilecek.

10 Temmuz 2010 Cumartesi günü Seyfe Gölü'nde "Su Şenliği" yapılacak. Bozkır Çevre Derneği tarafından yürütülen ve Coca Cola Hayata Artı Vakfı tarafından desteklenen "Bozkırda Bir Vaha Seyfe Gölü" projesi çerçevesinde Seyfe Gölü'nün doğal zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amaçlanıyor. Gölde, sürdürülebilir eko turizm faaliyetlerini yaygınlaştırmak, bu faaliyetlerden gelen gelir ve tanıtımla yerel sahiplenme oluşturularak, göl ekosisteminin yerel halk, idari birimler ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde etkili bir şekilde korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere bir çok kurum destek veriyor.

Kırşehir Belediyesi, Mucur Belediyesi, Kırşehir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği, Seyfe Gölü Ekoloji Koruma Derneği ve Anturia Ekoturizm Organizasyon gibi kurumların işbirliğinde 10 Temmuz 2010 Cumartesi günü Seyfe Köyü Ziyaretçi Merkezi'nde "Seyfe Gölü Su Şenliği" düzenlenecek.

Şenlik sabah gün doğumunun izlenmesi ile başlayacak ve akşam 18:30'a kadar devam edecek. Şenlik süresince bisiklet turları, doğa yürüyüşü, foto safari, kuş gözlem turu, çeşitli doğa oyunları, Seyfe Gölü ile ilgili slayt-kısa film gösterimleri ve Abdallar Korosu Konseri yapılacak olup, yiyecek-içecek stantları ile yerel derneklerin stantları hazır bulunacaktır.

SEYFE GÖLÜNDE SU ŞENLİĞİ YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:35:04
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 18:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?