2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Suça karşı bütün projeler uygulamada

Kırşehir'de suç ve suçlulara karşı hazırlanan projelerin tamamının uygulamaya geçtiği bildirildi.

Emniyet Müdürü Osman Öztürk, halkın can ve mal güvenliğini korumaya yönelik her türlü projeyi uygulamaya soktuklarını söyledi.

Öztürk, "Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, polis-halk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve her an polisimizin halkın yanında olduğunun bilinmesine yönelik olarak hazırlanan 'Okul Polisliği Projesi Güvenlik ve Uygulaması Planı', 'Banka, Bankamatik, Kuyumcular Civarında Uygulanacak Tedbirler Projesi', 'Mahalle Dostları ve Aile Polisliği Projesi', ‘MOBESE Sistemi' ve ' Toplam Kalite Yönetimi' projeleri, "Kır Çiçeği" projesi adı altında vilayet makamının olurlarıyla uygulamaya konulmuştur.

Proje kapsamında halkın bilinçlendirilmesi, gerekli eğitim ve sunumların hazırlanarak toplantılar düzenlenmesi sağlanacak. Ayrıca, bu projelerle ilgili hazırlanan afiş, broşür, ilan ve yazıların halkımızın rahatça ulaşabileceği yerlere dağıtılarak suç ve suçluyla polisin daha aktif mücadele edilecek. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamada, suç yöntemleri konusunda bilinçlendirilerek kendi güvenliklerini sağlama refleksi kazandırılması, daha etkin güvenlik hizmeti sunulması ve katılımın sağlanması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda mevcut projeleri yürütmek ve yeni projeler üreterek halkımızın hizmetine sunmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde 'Araştırma Geliştirme Büro Amirliği' kurularak faaliyete geçirilmiştir" dedi.

Suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların da kendilerine destek olmasını isteyen Öztürk, "Biz, halkımızın güvenlik mühendisiyiz" dedi. Diğer yandan, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nde uygulamaya sokulan projelerin yanında, motosikletli 'Yunuslar' timinin oluşturulacağı ve bu konuda da alt yapı hazırlığının devam ettiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?