2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Süne böceği ile mücadele sürüyor

Kırşehir Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, hububat tarımının en önemli sorunu olan Süne böceğiyle mücadele için 9 ekip, 10 araç ve 30 teknik personelin görev yaptığını söyledi.

Köylerde yapılan çalışmaları yerinde kontrol eden Ömer Şimşek, Süne böceğine karşı 30 Mayıs 2008 tarihinden itibaren ilaçlı mücadeleye başladıklarını belirtti.

İlkbahar aylarından buyana yapılan çalışmalar sonucu, ilaçlama eşiğini aşan ve yoğunluğun görüldüğü merkez ilçeye bağlı Saraycık, Akçaağıl, Ecikağıl ve Karaboğaz köylerinde ilaç ve ilaçlama aletinin ücretsiz olarak Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü'nce karşılandığını ifade eden Şimşek, buralarda traktör ve işçiliğin ise tarla sahiplerince karşılandığını kaydetti.

Şimşek,”Kırşehir'de yılda 1 milyon 300 bin ile 1.5 milyon dekar arasında buğday tarımı yapılmaktadır. Bu alanda yaklaşık 350-450 bin ton arasında da buğday rekoltemiz var. Buğdayın da en büyük düşmanı Süne böceğidir. Süne ile mücadeleyi yıllardır sürdürüyoruz. Daha önce uçakla yapılan mücadele son 4 yıldır yer aletleri ile yapılmaktadır. Bu sene ise il genelinde 9 ekip, 10 araç ve 30 teknik personelle çalışmayı sürdürüyoruz. Hasat başlayıncaya kadar da çalışmalarımız devam edecek. İlaçlama tebligatı yapılan köy muhtarları da zaman geçirmeksizin ilaçlamaya başlamaları için üreticileri uyarmalıdır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:26:59
Güncelleme :9 Haziran 2008 Pazartesi 14:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?