7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Sünnet başvuruları başladı

SÜNNET ŞÖLENİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Kırşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri sünnet şölenine başvuruların başladığı bildirdi.

Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Sünnet Şöleni’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Şölene geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ilginin yoğun olması beklenirken, Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin konu ilgili yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi çocukların hedef kitle olarak belirlendiğini belirtti.

Şahin, başvuruların Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından alındığını kaydederek, "Maddi imkansızlıklardan dolayı sıkıntı çeken ailelerin çocuklarını sünnet yaptırmayı amaçlıyoruz. Geleneksel sünnet şölenine başvurular Temmuz ayının ilk haftasına kadar devam edecek. Temmuz ayının ikinci haftasında da şöleni gerçekleştireceğiz. Önceki yıllarda sünneti sünnet şöleniyle bir arada gerçekleştiriyorduk. Ancak bazı sağlık sıkıntılarının yaşandığını gördük, çünkü sünnet aynı zamanda cerrahi bir operasyon sayılıyor, bu nedenle bu yıl ilk defa kliniklerde, uygun ortamlarda Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde önceden sünnetleri yaptırıp daha sonra şöleni gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Şahin, bu hareketle çocukların daha sağlıklı ortamlarda tıbbi müdahale yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 10:53:05
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 10:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?