6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Susuzluk Özbağ'ı vurdu

Kırşehir'de yaşanan su sıkıntısı nedeniyle ırmaklar kururken, meyve ve sebze üreticileri sıkıntılı günler yaşıyor.

Kırşehir'de meyve ve sebzesi ile ünlü Özbağ kasabasında, üreteciler bahçelerini sulayacak su bulamıyor. Kasabanın ortasından geçen Kılıçözü Irmağı'nın kuruması, meyve ve sebze üreticilerini zor duruma sokarken, Karahıdır kasabası yakınlarında bulunan Çuğun Barajı'ndan gelen suyun kesilmesi üzerine, daha önce 7 metre genişliğinde ve 1 metre derinliğinde suyun aktığı ırmak dere haline geldi. Üreticiler, damla damla akan suyun önünü keserek oluşturdukları küçük göletlerde günlerce suyun birikmesini beklemeye başladı.

Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan meyve ve sebze üreticileri, "Irmağın kuruması ile birlikte ağaçlar ve sebzeler de kurudu. Daha önce gürül gürül akan su şimdi damla damla akıyor. Akan az miktardaki suyun da boşa gitmemesi için dere içerisine küçük göletler oluşturduk. Meyve ve sebzeleri sulamak için günlerce bu göletlerde su birikmesini bekliyoruz. 10-15 gün süren bekleyişin ardından biriken suyu su motorları ile taşıyor ve sebzelerimizi sulamaya çalışıyoruz" dedi.

Irmağın kuruması ile birlikte Özbağ kasabasında meyve ve sebze üretiminin tarihe karışacağını da vurgulayan üreteciler, yetkililerin bir an önce yaşanan su sıkıntısına çare bulmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 13:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?