6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Talihsizlik peşini bırakmıyor

1999 Gölcük Depremi'nde 3 gün kaldığı enkazdan kurtarıldıktan sonra geldiği memleketi Kırşehir'de bu kez de sağlık sorunlarıyla boğuşan Cemalettin Yıldız, dün gece yıldırım düşmesi nedeniyle evsiz kaldı.

1999 Gölcük Depremi'nde 3 gün enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan Cemalettin Yıldız'ın (33) başı bu kez sağlık sorunlarıyla derde girdi. Yıldız'ın ter bezlerinin çalışmadığı, karaciğerinin büyüdüğü ve kalp kapakçığın da delik olduğu tespit edildi. Valilik tarafından memleketi Kırşehir'e gönderilen Yıldız, devletten aldığı yardımlarla ve desteklerle bir ev kiraladı.

Kuluçka makinesi ile yetiştirdiği tavuklardan elde ettiği yumurtaları satarak evinin geçimini sağlayan Yıldız'ın evinde dün gece yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Tüm varlığını yangında kaybettiğini anlatan Yıldız, "Büyük bir sesle uyandım. Alev topuna dönen evden çocuklarımı zor kurtardım. İzmit Kocaeli'nde depreme yakalanmıştım. 3 gün enkaz altında kaldım. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. 'Kader' diyelim. Allah kimini hastalıkla, kimini afetlerle dener, 'Acaba kulum bana şükreder mi?' diye.

Allah'aşükürler olsun ki yavrularım yanımda. Şu an başımızı sokacak bir yer yok. Çocuklarımın her biri bir tarafta, ben burada, ne yapacağımızı bilmiyorum. Devletten bir el uzatılmasını istiyoruz. Yangından sonra kimse gelmedi. Daha önce özürlü olduğum için yardım alıyordum. Devletten sadece başımızı sokacak bir yer istiyorum" şeklinde konuştu.

Evde bulunan kuluçka makinesi ile yumurta üretip geçimini sağladığını kaydeden Yıldız, "Hayvanlarım diri diri yanarak telef oldu. Taş taş üstünde kalmayan bu evden sadece Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim sağlam çıktı. Alevler evi sardığında eşim, 'Kur'an'ım evde kaldı' diye eve girmek istedi fakat giremedi. Yangın söndürüldüğünde sadece Kur'an'ın üzerindeki bezin yandığını gördük. Allah-ü Teala kendi kelamını yakmadı" ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın kapı komşusu ise, "Gece beni çağırdı. Ev alev topuna dönmüş. Bu vatandaş fakir ve kimsesi yok. Büyüklerimizden komşumuz için yardım bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 09:12:54
Güncelleme :9 Mayıs 2012 Çarşamba 18:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?