6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Tarihe yolculuk!

Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Tarihe Yolculuk projesi kapsamında öğrencilere tarihi yerlerin gezdirilmesi ve tarih bilincinin yerleştirilmesi amacıyla gezi düzenlendi.

Projede 14 okuldan toplam 802 öğrenci faydalanırken, öğrencilere; halk arasında Cıncıklı Camii veya Gökbilimleri Medresesi diye bilinen Cacabey Camii, Ahi Evran Camii, Aşıkpaşa Türbesi, Ağalar Konağı, Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Hirfanlı Barajı, Kaman Arkeoloji Müzesi olmak üzere 7 önemli tarihi yer gezdirildi.

Tarihe Yolculuk projesinde öğrencilere ulaşım için gerekli aracı tahsis eden Kırşehir Belediyesi, öğrencilere ikramlarda bulunarak, şapka dağıtımı ve gezdirilen yerleri tanıtmak amaçlı ise rehber görevlendirdi. Kırşehir Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen Tarihe Yolculuk Gezisine Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden’de Projeyi geziye katılarak destekledi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen etkinlik ile şehrin tarihi yerlerinin tanıtılarak, kültürel değer ve varlıklarının farkına varılması hedeflendiği söyledi.
Bahçeci “Geçen yılda düzenlediğimiz bu proje ile birçok okula şehrin tarihi ve kültürel dokusu hakkında bilgiler verdik. Öğrencilerin çok sık gördükleri yerlerin önemini ve değerinin farkına varmaları ve yoğun eğitim dönemi sonunda rahatlama ortamı bulmaları için düzenlenen projeyi her yıl tekrarlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte yapmış olduğu Tarihe Yolculuk projesi 21 Mayıs pazartesi sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2012 Salı 17:09:49
Güncelleme :24 Mayıs 2012 Perşembe 14:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?