7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Tarihi cami kaderine terk edildi

Kırşehir'de Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen caminin kaderine terk edilmesi, Kırşehir Çevre Derneği Bakanı Mustafa Bağ'ı çileden çıkardı.

Çevrede araştırma yapmak ve bölgedeki şelaleyi incelemek için köye giden KIRÇED Başkanı Mustafa Bağ, tarihi caminin sadece cuma günleri ibadete açılmasına vatandaşlarında tepki gösterdiğini söyledi. Bağ, "Bu beldede doğa harikası Ilıca isimli şelale bulunmakta. Bu şelaleyi besleyen suyun yarısı beldenin içme suyuna yönlendirilmiş. Ben bölgedeki şelaleyi görüntülemek ve bölgeyi araştırmak için geldim. Fakat gördüğüm durum tam bir rezalet" dedi.

Harika bir yeşil alan ve içinde bir Selçuklu eseri barındıran bu beldedeki umursamazlığa bir anlam veremediğini söyleyen Bağ, "Caminin kitabesi yerlerde sürünüyor. Alınlığı kireçle boyanmış, dış merdivenlerini ve cami avlusunu ot basmış. Ve bu eser burada kimliksizleştiriliyor. Ülkelerin ve kentlerin tarihleri mezar taşlarından anlaşılır. Ama ne hikmetse buralara hiç kimse uğramamış. Ya da görmezden geliyorlar. Burada bir kültür mirası zamanın içinde yok oluyor. Konuştuğum insanlar bu bina ve mezar taşları için yetkililere defalarca gittiklerini söylüyorlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 18:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?