7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Tarihi cami onarılmayı bekliyor

SEKİZYÜZ YILLIK CAMİ ONARILMAYI BEKLİYOR

Kırşehir'de 2 yıl önce batı cephesi yıkılan Lale Camii'nin onarılması bekleniyor.

2008 yılının Eylül ayında Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek restore edilmeye başlanan, 30 Eylül 2008 Salı günü drenaj ve basit onarım yapılırken batı cephesi yıkılan caminin onarım çalışmalarının ne zaman başlayacağı merak konusu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkileri, "Lale camiinde 2008 yılında drenaj ve basit onarım işine başlamıştık. Burada batı duvarındaki çökme nedeni ile iş durdu. Şuan askıya aldık. Drenaj yaparken, müteahhidin bu konuda dikkatli hareket etmemesi sonucu bir çökme oldu" dedi.

En son 1990 yılında Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen ve son olarak 137 bin TL'ye drenaj yapım ve basit onarımdan geçirilen Lale Camii'nin tekrar aslına uygun olarak yaptırılması bekleniyor.

Kırşehir il merkezinde bulunan Lale Camii mimarisinin 13. yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor. Camii moloz ve kesme taştan yapılmış olup payelere oturan üç kubbe ile örtülü. Esasında bir darphane olduğu düşülen ve camiye çevrilen yapı 2 yıldır ibadete kapalı.

SEKİZYÜZ YILLIK CAMİ ONARILMAYI BEKLİYOR
SEKİZYÜZ YILLIK CAMİ ONARILMAYI BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2010 Cumartesi 17:03:00
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 10:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abbas yankor IP: 88.226.235.xxx Tarih : 7.12.2010 01:18:10

 bu caminin yıkılış ı içindeki gömünün ortaya çıkartılması ile olmuştur .zaten tüm eski yerlerin restore edilmeside tarihi yerleri tamir ederek göz boyamak gaye orada bulunan malı alıp gitmek .bakın 2 yıldır cami ibadete kapalı .halbuki kilise yada sinegok olsaydı hükümet .bir an evel ayine açmak için acele ederdi . cami .nin aceleye ihtiyacımı var kayseriden gelen ekip malı götürdü .bakın haydar paşa garıda .bu hükümet in .iş kimleri zengin etmek için yakıldı .bu cami yakında kilise olarak ibadete açılır .açılması da yapılır