7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Tarihi Kentler Birliği toplanıyor

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KIRŞEHİR'DE BULUŞUYOR

Kırşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yapacağı "Tarihi Kentler Birliği Kırşehir Buluşması" 16-18 Nisan 2010 tarihlerinde Kırşehir'de gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 5 bin yıllık tarihi ve kültürel zenginliğiyle ünlü Kırşehir'in var olan mirasına sahip çıkılması ve Kırşehir'in tanıtımı açısından oldukça önem taşıyan organizasyona hazır olduklarını belirtti.

2 bin yılında Avrupa Konseyi'nin önerisiyle, Avrupa kentleriyle eşzamanlı olarak Türkiye'de de kurulan "Tarihi Kentler Birliği" 2010 yılının ikinci buluşmasını Kırşehir'de gerçekleştirecek. 271 üye belediyeden yaklaşık 250 konuğun katılım göstermesi beklenen Tarihi Kentler Birliği Kırşehir Buluşması'nda "Kale-Çarşı-Mahalle Bütününde Çarşı" teması ele alınacak. İçinde İl Valileri, Birlik üyesi yerel yönetimlerin belediye başkanları, Çekül Vakfı yönetici ve üyeleri, bilim insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu ve sayısı yaklaşık 250'yi bulan katılımcılar, Kültür Merkezin de düzenlenecek seminerlerde Kırşehir'in tarihi ve kültürel dokusunu masaya yatıracaklar.

Buluşmada, Tarihi Kentler Birliği Başkanı da olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihçi-Yazar Necdet Sakaoğlu, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Seferihisar Belediyesi Strateji Geliştirme Uzmanı Bülent Köstem çeşitli konulardaki bilgilerini katılımcılara aktaracak.

Toplantıda, Kırşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda TKB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Yaşar Bahçeci, TKB Danışma Kurulu ve Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden konuşmalar yapacak. Etkinlik kapsamında Kırşehir'in tarihi ve kültürel mekanlarının ziyaret edileceği kent gezisi düzenlenecek. Kent gezisinin bazı noktalarında geleneksel Kırşehir kültüründen örnekler sunulacak. Ayrıca 16 Nisan akşamı Musiki Cemiyeti, 17 Nisan akşamı ise Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu ve THM sanatçısı Emel Taşçıoğlu konuklara konser verecek.

Seminer, 18 Nisan da Kaman Çağırkan Kalehöyük kazı alanı ve Arkeoloji Müzesi'nin gezilmesi ile son bulacak.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KIRŞEHİR'DE BULUŞUYOR
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KIRŞEHİR'DE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:18:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 15:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?