7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Tarım Bakanı Eker Kırşehir'de

TARIM BAKANI MEHDİ EKER KIRŞEHİR'DE

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışması için geldiği Kırşehir'de gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Vali Mehmet Ufuk Erden'in makamında çiçeklerle karşılanan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, burada gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Eker, Kırşehir ilinin LYS başarısından bahsederek, "Matematik ve Fen bölümlerindeki birinciliği alan Kırşehir, diğer bölümlerde de dereceye girerek başarılara imza atmıştır. Yetkilileri ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Bakan Eker, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine tarımsal kalkınma adına yapılan faaliyetlerden bahsederek, sadece Kırşehir'e 13 milyon TL'ye yakın destek verildiğini ve toplamda bin 408 ailenin bu durumdan faydalandığını belirtti.

Referandum hakkında konuşan Bakan Eker, "Paket halkın önüne konuldu ve şimdi sorulacak, bu değişiklikler olsun mu, olmasın mı? Bize göre Türkiye'nin demokratikleşme ve sivilleşmesi açısından Türkiye'deki geniş toplum ve kitleleri açısından yararlı bir değişiklik, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir değişikliktir. Türkiye'deki insanları daha ileriye götürecek ve demokratik bir yaşam sürmelerini içeren bir düzenleme. Sanıldığı gibi sadece yüksek yargıyı ele alan değil, çalışanlarla, kadınlarla, çocuklarla,

yaşlılarla ve 12 Eylül Darbesi'ni yapanların yargılanmasını içine alan bir düzenlemedir" şeklinde konuştu.

Eker, bir soru üzerine, "Bugün 50 bin tonluk canlı kasaplık et ithalatı yapılacaktır. Bu et ithalatı değildir. 26 Nisan'dan bugüne yüzde 17 oranında düşüş sağlanmıştır. Marketler Birliği'nin aldığı ve uyguladığı bir düzenleme ama bireysel iş yerlerinde farklı olabilir. Bu fiyatları belli bir düzeyde tutmak için de çalışılıyor" açıklamasını yaptı.

Eker yaptığı açıklamalarının ardından Kırşehirli yöneticilerle birlikte havyacılık ile ilgili toplantıya katıldı. Programın ardından 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasına katılacak olan Eker, daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

TARIM BAKANI MEHDİ EKER KIRŞEHİR'DE
TARIM BAKANI MEHDİ EKER KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:11:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 13:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?