2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Tarım İl Müdürü'nden kurban uyarısı!

Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, kurban satışı yapacak ve alacak vatandaşları uyardı.

Açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, kurbanlık hayvanların şap aşılarının mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, vatandaşların da kurban alırken dikkat etmeleri gereken hususlara değindi.

Şimşek, "Kurban Bayramı yaklaşmakta. Hem kurban satışı yapan hem de kurban alacak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken konular var. Öncelikle kurbanlık hayvan yetiştiren vatandaşlarımızın hayvanlarını özellikle pazara götürmeden yada başka illere götürmeden en az 15 gün önce şap aşısını yapmaları gerekiyor. Bu aşıyı yaptırmazlarsa hayvanlarının sevkine izin verilmeyecek ve sağlık raporu alamayacaklar. Dolayısıyla hayvanlarını zamanında pazara götürmede problem yaşayacaklar" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca başlatılan uygulamayla şap aşısına karşı tüm hayvanların yılda 2 kez ücretsiz olarak aşılanacağını kaydeden Şimşek, "İlimizde bulunan hayvanların yüzde 85'ine aşı yapılması gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak, ilimizden dışarıya hayvan sevki bakanlıkça yasaklanacak. Onun için de tüm hayvan sahiplerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Yine kurbanlık alacak vatandaşlarımızın hayvanların kulaklarında küpelere dikkat etmeleri gerekir. Hayvanların ruhsatlarına bakmaları gerekir. Ruhsatsız, küpesiz ve sağlıksız hayvan satışı yapan çiftçilerin de en yakın il ve ilçe tarım müdürlüklerine bildirilmeleri gerekiyor. Kimsenin mağdur olmaması için bunlar önemlidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:24:06
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 14:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?